Γιαπράκια με μπακαλιάρο

Παραδοσιακοί λαχανοντολμάδες, συνταγή της Αγιάσου της Λέσβου.
Λίγα μυστικά ακόμα
Όταν βράζουν τα αφήνουμε να σταθούν γιατί αλλιώς θα ανοίξουν Αλάτι δε βάζουμε καθόλου
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βγάζουμε τα φύλλα από το λάχανο και τα βάζουμε για λίγο σε νερό που βράζει ίσα ίσα να μαλακώσουν.
-
2
Σε μια λεκάνη βάζουμε το μπακαλιάρο, αφού τον έχουμε ξαλμυρίσει και τον έχουμε ψιλοκόψει
-
3
Προσθέτουμε το ρύζι, την ντομάτα τριμμένη, το καρότο τριμμένο, το σέλινο ψιλοκομμένο, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι πολτοποιημένο και το πιπέρι.
-
4
Τα ανακατεύουμε και κόβουμε το λάχανο σε μικρότερα κομμάτια.
-
5
Τυλίγουμε σε ντολμαδάκια και τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα που έχουμε καλύψει το πάτο της με το σκληρό μέρος του λάχανου.
-
6
Όταν τα τοποθετήσουμε όλα στην κατσαρόλα βάζουμε από πάνω ένα πιάτο για να μην ανοίξουν τα ντολμαδάκια.
-
7
Προσθέτουμε λίγο νερό και λίγο λάδι και τα αφήνουμε για λίγο να αχνιστούν.
-
8
Έπειτα προσθέτουμε νερό τόσο όσο να καλύψει και το πιάτο.
-
9
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πιουν το νερό πάνω κάτω μισή ώρα.
Παρόμοιες συνταγές

Κοκκινιστοί λαχανοντολμάδες


Λαχανοντολμάδες νηστίσιμοι


Λαχανοντολμάδες με γαρίδες


Λαχανοντολμάδες αυγολέμονο με ρύζι ή κιμά


Λαχανοντολμάδες κοκκινιστοί 2


Λαχανοντολμάδες απλοί και νόστιμοι


Λαχανοσαρμάδες


Λαχανοντολμάδες της γιαγιάς


Αποδομημένοι λαχανοντολμάδες μεγάλης νοστιμιάς


Λαχανοντολμάδες της τεμπέλας


Λαχανοντολμάδες... αλλιώς


Λαχανοντολμάδες με κρέας της γιαγιάς!


Λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο Ρόδου


Λαχανοντολμάδες της Σέβης


Τα αυθεντικά γιαπράκια της Κοζάνης


Λαχανοντολμάδες αβγολέμονο


Sarmale.🍽


Γιαπράκια ή Ντολμαδάκια στο φούρνο!!!


Λαχανοντολμάδες με σάλτσα αυγολέμονο


🎅 Θρακιώτικος καπαμάς (σαρμάδες - λαχανοντολμάδες)


Λαχανοντολμάδες


Νόστιμοι λαχανοντολμάδες φούρνου με σάλτσα λεμονιού


Λαχανοντολμάδες με κιμά κι άσπρη κρέμα με λεμόνι


Λαχανοντολμάδες !!!


Λαχανοντολμάδες Καλύμνου (Φύλλα)


Λαχανοντολμάδες με κιμά και λεμονάτη σάλτσα💞


Λαχανοντολμάδες, χωρίς αυγολέμονο


Αποδομημένοι Λαχανοντολμάδες


Νηστίσιμοι λαχανοντολμάδες με πράσο


Λαχανοντολμάδες με κρέμα

Σχόλια