κύρια φωτογραφία συνταγής Γίδα κοκκινιστή
τσιγαρο
τσιγαρο @cook_8449085
Κοιλη Γη

Ευκολη και νοστιμη

Λίγα μυστικά ακόμα

Σε νερο της βρυσης προσθεστε και την γιδα, η οποια θα ειναι ξεπαγωμενη. Βαλτε να βρασει με το νερο χλιαρο. ετσι μαλακωνει πιο γρηγορα το κρεας. Αλατι στο τελος για να μη σφιξει. Συνοδευστε τη με πατατες τηγανητες, ντοματοσαλατα, τυρι φετα και μπολικο φρεσκο ψωμι. 

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

120 Minutes
2-4 ατομα
  1. 1 κιλο γίδα τεμαχισμένη
  2. 1 κρεμμύδι μέτριο
  3. 2 κουτια κομμένα ντοματάκια
  4. λιγη κανέλλα σκόνη
  5. λιγο ελαιόλαδο
  6. αλάτι
  7. πιπέρι
  8. 1 κουταλακι ζαχαρη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βραζουμε τη γιδα μια με μιαμιση ωρα, με λιγο αλατι προς το τελος.

  2. 2

    Σωταρουμε σε ενα μεγαλο τηγανι το κρεμμυδι προσθετοντας αλατοπιπερο.

  3. 3

    Όταν εχει αρχισει να ξανθαινει το κρεμμυδι, προσθετουμε τα κομματια της γιδας (στραγγισμενα) να τσιγαριστουν καλα.

  4. 4

    Αλατοπιπερωνουμε και παλι λιγο.

  5. 5

    Προσθετουμε τα δυο κουτια κονκασέ, 1/2 κρασοποτηρο απο το ζωμο που εβρασε η γιδα, την ζαχαρη και την σκονη κανελλα (ελαχιστη)

  6. 6

    Αφηνουμε να τραβηξει τα πολλα ζουμια και να σφιξει η σαλτσα οσο θελουμε.

Αντιδράσεις

Σχόλια (7)

elenikolas
elenikolas @cook_8450672
Την φτιάχνω με κάποιες παραλλαγές. Τσιγαρίζω τη γίδα σε ελάχιστο ελαιόλαδο και προσθέτω κρεμμύδι και σκόρδο ψιλοκομμένα σβήνω με κρασί,εκτός από κανέλα και λίγο ζάχαρη προσθέτω 3 ειδών πιπέρια και μπαχάρι. Την βράζω σε χύτρα ταχύτητος για 45 λεπτά περίπου και μετά τη βάζω σε πήλινη γάστρα σκεπασμένη και ψήνω στους 220 βαθμούς περίπου μέχρι να μαλακώσει. Γίνεται σούπερ!!!!!

Από

τσιγαρο
τσιγαρο @cook_8449085
στις
Κοιλη Γη
[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img10.imageshack.us/img10/338/nhjhyusr4.jpg[/IMG][/URL]
Δες περισσότερα