Γίδα κοκκινιστή
Ευκολη και νοστιμη
Λίγα μυστικά ακόμα
Σε νερο της βρυσης προσθεστε και την γιδα, η οποια θα ειναι ξεπαγωμενη. Βαλτε να βρασει με το νερο χλιαρο. ετσι μαλακωνει πιο γρηγορα το κρεας. Αλατι στο τελος για να μη σφιξει. Συνοδευστε τη με πατατες τηγανητες, ντοματοσαλατα, τυρι φετα και μπολικο φρεσκο ψωμι.
Υλικά
-
1 κιλο γίδα τεμαχισμένη
-
1 κρεμμύδι μέτριο
-
2 κουτια κομμένα ντοματάκια
-
λιγη κανέλλα σκόνη
-
λιγο ελαιόλαδο
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
1 κουταλακι ζαχαρη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βραζουμε τη γιδα μια με μιαμιση ωρα, με λιγο αλατι προς το τελος.
-
2
Σωταρουμε σε ενα μεγαλο τηγανι το κρεμμυδι προσθετοντας αλατοπιπερο.
-
3
Όταν εχει αρχισει να ξανθαινει το κρεμμυδι, προσθετουμε τα κομματια της γιδας (στραγγισμενα) να τσιγαριστουν καλα.
-
4
Αλατοπιπερωνουμε και παλι λιγο.
-
5
Προσθετουμε τα δυο κουτια κονκασέ, 1/2 κρασοποτηρο απο το ζωμο που εβρασε η γιδα, την ζαχαρη και την σκονη κανελλα (ελαχιστη)
-
6
Αφηνουμε να τραβηξει τα πολλα ζουμια και να σφιξει η σαλτσα οσο θελουμε.
Σχόλια (7)