Γίγαντες φούρνου 2
Ωραία συνταγούλα για πεντανόστιμους γίγαντες!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Σε όλη τη διάρκεια του μαγειρέματος, φροντίζουμε να προσθέτουμε σταδιακά και σε μικρές ποσότητες κάθε φορά, νερό στο φαγητό.Όταν βάλουμε τους γίγαντες στο πυρέξ, πρέπει να έχουν αρκετά υγρά, να είναι σαν σούπα δηλαδή, για να μπορέσουν να είναι στο τέλος μαλακοί και ζουμεροί. Επίσης όσο ψήνονται θα πρέπει να ανακατεύουμε τους γίγαντες, για να απορροφούν καλύτερα το ζουμί τους. Η συνταγή αυτή γίνεται νόστιμη, αλλά και ελαφριά.
Υλικά
-
500 γρμ. φασόλια γίγαντες
-
1 κόκκινη και 1 πράσινη πιπεριά
-
250 γρμ. τριμμένη ντομάτα ή έτοιμο ντοματοπελτέ
-
2-3 κουταλιές της σούπας συμπυκνωμένο ντοματοπελτέ, διαλυμένο με λίγο νερό
-
μαΐντανό και άνιθο ψιλοκομμένο
-
2-3 μέτρια καρότα σε φέτες
-
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
-
1 σκελίδα σκόρδο
-
2-3 φύλλα δάφνης
-
ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και λίγη κανέλλα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Μουλιάζουμε από το βράδυ τους γίγαντες (με λίγη σόδα αν θέλουμε)
-
2
Την επόμενη μέρα τους βράζουμε σε κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν, αλλάζοντας το πρώτο νερό.
-
3
Όταν μαλακώσουν προσθέτουμε το ψιλοκομμένακρεμμύδι, σκόρδο και πιπεριές, τα καρότα σε φετούλες, τη δάφνη, και αφήνουμε να βράσουν λίγο.
-
4
Έπειτα προσθέτουμε τη ντομάτα (σε πελτέ και συμπυκνωμένη), αφήνουμε πάλι να πάρει μια βράση, και τέλος το ελαιόλαδο, τον άνιθο και μαΐντανό, και τα μπαχαρικά.
-
5
Αδειάζουμε σε ένα πυρέξ, και ψήνουμε στους 160°C για 1 με 1/2 ώρα περίπου, μέχρι να τραβήξει το φαγητό το περισσότερο ζουμί του.
Σχόλια (43)