mama
mama @cook_8448928
Λάρισα

Η γνωστή συνταγή..

Λίγα μυστικά ακόμα

Πολλοί βάζουν απο πάνω και φέτα τριμμένη... Επίσης εάν είναι μικροί οι γίγαντες ψήστε τους λιγότερο απο 2 ώρες... Ιδανικό φαγητό για την σαρακοστή όπως επίσης για την Καθαρή Δευτέρα..

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

123 Minutes
  1. 1/2 κιλό γίγαντες (μουλιασμένοι)
  2. 1 Ματσάκι μαιντανό
  3. 2 Ντομάτες
  4. 1 κουτί κόν κασέ
  5. 2 κ.σ. ζάχαρη
  6. 1 κ.σ. πελτέ
  7. Ελαιόλαδο
  8. αλάτι
  9. 1 πιπερίτσα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βαζουμε στην χύτρα τους μουλιασμένους γίγαντες για περίπου 20 λεπτά.

  2. 2

    Χτυπάμε στο multi το κον κασε με τις ντομάτες και το πελτέ και 2 κ.σ. ζάχαρη.

  3. 3

    Στην Γάστρα ή σε πήλινο αδειάζουμε τους γίγαντες το κοκτέιλ ντομάτας, τον ψιλοκομμένο μαιντανό, το λάδι, την πιπερίτσα ολόκληρη (για να την αφαιρέσουμε μετά) και αλάτι.

  4. 4

    Τέλος ρίχνουμε ένα νεροπότηρο νερό και ανακατευουμε καλά να πάνε όλα παντού.

  5. 5

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160. Είτε είναι γάστρα είτε είναι πήλινο το κλείνουμε γύρω γύρω με ζυμαράκι που φτιάχνουμε με νερό και αλευρι.

  6. 6

    Ψήνουμε για περίπου 2 ώρες με καπάκι και όταν περάσουν βγάζουμε το καπάκι με το ζυμάρι και ρίχνουμε απο πάνω τριμμένη φρυγανιά.

  7. 7

    Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.

Αντιδράσεις

Σχόλια (56)

sonrisa
sonrisa @cook_8450382
mama αυτό είναι ένα από τα αγαπημένα μου φαγητά, μόνο που πιστεύω πως του λείπει το κρεμμυδάκι. Εγώ βάζω και 1-2 σκελίδες σκόρδο, όπως επίσης και 1-2 καρότα σε ροδέλες. Δοκίμασε και θα με θυμηθείς!:)Ωραία η ιδέα για το ψήσιμο σε γάστρα!

Από

mama
mama @cook_8448928
στις
Λάρισα