Γίγαντες φούρνου
Η γνωστή συνταγή..
Λίγα μυστικά ακόμα
Πολλοί βάζουν απο πάνω και φέτα τριμμένη... Επίσης εάν είναι μικροί οι γίγαντες ψήστε τους λιγότερο απο 2 ώρες... Ιδανικό φαγητό για την σαρακοστή όπως επίσης για την Καθαρή Δευτέρα..
Υλικά
-
1/2 κιλό γίγαντες (μουλιασμένοι)
-
1 Ματσάκι μαιντανό
-
2 Ντομάτες
-
1 κουτί κόν κασέ
-
2 κ.σ. ζάχαρη
-
1 κ.σ. πελτέ
-
αλάτι
-
1 πιπερίτσα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βαζουμε στην χύτρα τους μουλιασμένους γίγαντες για περίπου 20 λεπτά.
-
2
Χτυπάμε στο multi το κον κασε με τις ντομάτες και το πελτέ και 2 κ.σ. ζάχαρη.
-
3
Στην Γάστρα ή σε πήλινο αδειάζουμε τους γίγαντες το κοκτέιλ ντομάτας, τον ψιλοκομμένο μαιντανό, το λάδι, την πιπερίτσα ολόκληρη (για να την αφαιρέσουμε μετά) και αλάτι.
-
4
Τέλος ρίχνουμε ένα νεροπότηρο νερό και ανακατευουμε καλά να πάνε όλα παντού.
-
5
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160. Είτε είναι γάστρα είτε είναι πήλινο το κλείνουμε γύρω γύρω με ζυμαράκι που φτιάχνουμε με νερό και αλευρι.
-
6
Ψήνουμε για περίπου 2 ώρες με καπάκι και όταν περάσουν βγάζουμε το καπάκι με το ζυμάρι και ρίχνουμε απο πάνω τριμμένη φρυγανιά.
-
7
Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.
Σχόλια (56)