Γίγαντες με λουκάνικο και πράσο

Bαθμολογία: 4.7333
       
 
15 ψήφοι
,

Περιγραφή

Υπέροχο πιάτο!!! Ένας τρόπος να τρώνε τα όσπρια οι....δύσκολοι σαν εμένα. Μιά συνταγή που κάποτε είδα σε τηλεοπτική εκπομπή κι από τότε το φτιάχνω συνέχεια...
Γίγαντες με λουκάνικο και πράσο
photo: golfo

Συνταγή από:

jennyd

3 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • γίγαντες
  • 1 λουκάνικο χωριάτικο
  • 2 πράσα
  • ελαιόλαδο
  • πολτό ντομάτας
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Όσπρια
Δυσκολία: Εύκολο
Κόστος:
(3 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(3 ψήφοι)
Προετοιμασία: 11 ώ (5 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 45' (4 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Μουλιάζουμε τους γίγαντες απο το προηγούμενο βράδι.
  2. Βράζουμε τους γίγαντες δέκα λεπτά στη χύτρα για να μαλακώσουν λίγο.
  3. Ρίχνουμε σε ένα πήλινο (κατα προτίμηση) ή ταψι, τους γίγαντες, το λουκάνικο κομένο σε κομματάκια χωρίς τη φλύδα, στη συνέχεια ρίχνουμε το πράσο επίσης ψιλοκομμένο, το ελαιόλαδο, τον πολτό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και τη ρίγανη.
  4. Τα ανακατεύουμε, προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν τα υλικά και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα.
Καλή σας όρεξη...

Σχετικές συνταγές

    18 Όλα

    #
    Σχόλιο από golfo, 22-4-10  
    πολυ ωραιο φαγητο ειδικα το πρασο τους γλυκαινει τους γιγαντες και το λουκανικο τους δινει νοστιμαδα,με τη μονη διαφορα πως πρεπει να μην βρασει πολυ ωρα το λουκανικο γιατι χανεται σχεδον μεσα στο φαγητο.
    ευχαριστω πολυ πραγματι διαφορετικος τροπος μαγειρεματος και για αυτους που δεν αγαπουν πολυ τους γιγαντες.
    #
    Σχόλιο από liakouras, 11-5-10  
    πραγματικα νοστιμοι ωραια παραλλαγη με το λουκανικο και τα πρασα μπραβο
    #
    Σχόλιο από cherry@, 14-5-10  
    Εγιναν υπέροχοι οι γίγαντες !
    Το λουκάνικο τους έκανε πικάντικους και το πράσο τους γλύκανε.
    ΤΕΛΕΙΟ !
    #
    Σχόλιο από jennyd, 10-7-10  
    Ευχαριστώ παιδιά, εγω τους φτιάχνω σχεδόν κάθε βδομάδα... το καθαρίζουμε σε χρόνο dt το ταψι!!!
    #
    Σχόλιο από athinaspeggou, 15-7-10  
    polu nostimo!!!!tha to ftiaksw sigoura!!!!!
    #
    Σχόλιο από ΔΙΔΥΜΙΝΑ, 1-12-10  
    Τέλειοι!!!ακόμη και χωρίς λουκάνικο.
    #
    Σχόλιο από ΔΙΔΥΜΙΝΑ, 14-12-10  
    το έφτιαξα με πράσο και σπανάκι μαζί! ποίημα!!!!
    #
    Σχόλιο από ioannama, 2-11-11  
    καταπληκτική συνταγή και πολύ εύκολη η εκτέλεση της!
    #
    Σχόλιο από MARILIA, 3-11-11  
    Δυστυχως ενω εβαλα τους γιγαντες απο το βραδυ....ανακαλυψα οτι τελικα δεν ειχα πρασσα!! οποτε το εφτιαξα χωρις αυτα που πιστευω θα ειναι μεγαλο μειον στη γευση....:(
    #
    Σχόλιο από Πασχαλιά, 28-11-11  
    Η συγκεκριμένη συνταγή είναι πολύ καλή στην γεύση. Πράγματι αξίζει 5 πηρουνάκια. Όμως βάζω 4 πηρουνάκια επειδή η μισή ώρα δεν φτάνει για να δέσει η σάλτσα μέσα στον φούρνο. Ίσως χρειάζεται λιγότερο νερό. Σε εμένα έδεσε μετά από 3 1/2 ώρες στον φούρνο στους 185 -190 βαθμούς. Επίσης λοίπουν οι αναλογίες για τους γίγαντες και το λάδι.
    #
    Σχόλιο από couscousaki, 20-1-12  
    Το έχω φτιάξει ήδη δυο φορές και έχω ξεχάσει να βαθμολογήσω. Είναι πολύ ωραίο φαγάκι και θα το προτιμούμε στο σπίτι. Το πράσο κάνει όλη τη διαφορά.
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 30-1-12  
    Πολύ πολύ νόστιμο φαγάκι, αρέσαν και στην οικογένεια, με τους δύσκολους πελάτες και στην κοπή της πίτας, που τους έφτιαξα.
    Να συμπληρώσω ότι προσθέτω καρότα και σκόρδο και δε βάζω καθόλου τη ρίγανη.
    Ευχαριστούμε για τη συνταγή! Έτσι θα φτιάχνω τους γίγαντες, από δω και πέρα!!! ;)
    #
    Σχόλιο από Babyal, 26-1-13  
    Θα έβαζα 5πηρουνακια γιατί ειναι όντως πολυ ωραία συνταγή, αλλα δεν ισχύουν οι ώρες ψήσιματος που λες.
    Εγώ εβρασα τα φασόλια στην κατσαρόλα γιατί δεν έχω Χυτρα περίπου μια ώρα και μετά στο φούρνο 1 ώρα και 45 περίπου στους 190. Επίσης πρόσθεσα πιπερια κέρατο, και λίγο σκόρδο σκόνη. Ηταν φανταστικά. Σε ευχαριστούμε. :))
    #
    Σχόλιο από zefel, 23-5-13  
    #
    Σχόλιο από aslan2, 28-11-13  
    Τέλεια!!!!!
    #
    Σχόλιο από maria_char, 16-1-14  
    Πολύ πολύ νόστιμο! Κι εγώ τους έβρασα στην κατσαρόλα αρκετή ώρα και μετά στο φούρνο τους άφησα μέχρι να δέσει η σάλτσα. Πρόσθεσα και μια πιπεριά σε κυβάκια μέσα.
    #
    Σχόλιο από common, 19-10-15  
    Το έφτιαξα με μαύρους γίγαντες κι έγινε πολύ ωραίο.
    Κι εμένα μου πήρε πιο πολλή ώρα (μισή ώρα οι γίγαντες στη χύτρα και σχεδόν μια ώρα μετά στο φούρνο).
    #
    Σχόλιο από konma, 23-7-16  
    Εύκολο και απλό. Καλή εναλλακτική στους κλασσικούς γίγαντες. Νομίζω όμως ότι χρειάζεται κάποια γευστική ενίσχυση, ίσως σκόρδο....

    15 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από golfo, 22-4-10  
    πολυ ωραιο φαγητο ειδικα το πρασο τους γλυκαινει τους γιγαντες και το λουκανικο τους δινει νοστιμαδα,με τη μονη διαφορα πως πρεπει να μην βρασει πολυ ωρα το λουκανικο γιατι χανεται σχεδον μεσα στο φαγητο.
    ευχαριστω πολυ πραγματι διαφορετικος τροπος μαγειρεματος και για αυτους που δεν αγαπουν πολυ τους γιγαντες.
    #
    Σχόλιο από liakouras, 11-5-10  
    πραγματικα νοστιμοι ωραια παραλλαγη με το λουκανικο και τα πρασα μπραβο
    #
    Σχόλιο από cherry@, 14-5-10  
    Εγιναν υπέροχοι οι γίγαντες !
    Το λουκάνικο τους έκανε πικάντικους και το πράσο τους γλύκανε.
    ΤΕΛΕΙΟ !
    #
    Σχόλιο από jennyd, 10-7-10  
    Ευχαριστώ παιδιά, εγω τους φτιάχνω σχεδόν κάθε βδομάδα... το καθαρίζουμε σε χρόνο dt το ταψι!!!
    #
    Σχόλιο από athinaspeggou, 15-7-10  
    polu nostimo!!!!tha to ftiaksw sigoura!!!!!
    #
    Σχόλιο από ioannama, 2-11-11  
    καταπληκτική συνταγή και πολύ εύκολη η εκτέλεση της!
    #
    Σχόλιο από MARILIA, 3-11-11  
    Δυστυχως ενω εβαλα τους γιγαντες απο το βραδυ....ανακαλυψα οτι τελικα δεν ειχα πρασσα!! οποτε το εφτιαξα χωρις αυτα που πιστευω θα ειναι μεγαλο μειον στη γευση....:(
    #
    Σχόλιο από Πασχαλιά, 28-11-11  
    Η συγκεκριμένη συνταγή είναι πολύ καλή στην γεύση. Πράγματι αξίζει 5 πηρουνάκια. Όμως βάζω 4 πηρουνάκια επειδή η μισή ώρα δεν φτάνει για να δέσει η σάλτσα μέσα στον φούρνο. Ίσως χρειάζεται λιγότερο νερό. Σε εμένα έδεσε μετά από 3 1/2 ώρες στον φούρνο στους 185 -190 βαθμούς. Επίσης λοίπουν οι αναλογίες για τους γίγαντες και το λάδι.
    #
    Σχόλιο από couscousaki, 20-1-12  
    Το έχω φτιάξει ήδη δυο φορές και έχω ξεχάσει να βαθμολογήσω. Είναι πολύ ωραίο φαγάκι και θα το προτιμούμε στο σπίτι. Το πράσο κάνει όλη τη διαφορά.
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 30-1-12  
    Πολύ πολύ νόστιμο φαγάκι, αρέσαν και στην οικογένεια, με τους δύσκολους πελάτες και στην κοπή της πίτας, που τους έφτιαξα.
    Να συμπληρώσω ότι προσθέτω καρότα και σκόρδο και δε βάζω καθόλου τη ρίγανη.
    Ευχαριστούμε για τη συνταγή! Έτσι θα φτιάχνω τους γίγαντες, από δω και πέρα!!! ;)
    #
    Σχόλιο από Babyal, 26-1-13  
    Θα έβαζα 5πηρουνακια γιατί ειναι όντως πολυ ωραία συνταγή, αλλα δεν ισχύουν οι ώρες ψήσιματος που λες.
    Εγώ εβρασα τα φασόλια στην κατσαρόλα γιατί δεν έχω Χυτρα περίπου μια ώρα και μετά στο φούρνο 1 ώρα και 45 περίπου στους 190. Επίσης πρόσθεσα πιπερια κέρατο, και λίγο σκόρδο σκόνη. Ηταν φανταστικά. Σε ευχαριστούμε. :))
    #
    Σχόλιο από zefel, 23-5-13  
    #
    Σχόλιο από aslan2, 28-11-13  
    Τέλεια!!!!!
    #
    Σχόλιο από common, 19-10-15  
    Το έφτιαξα με μαύρους γίγαντες κι έγινε πολύ ωραίο.
    Κι εμένα μου πήρε πιο πολλή ώρα (μισή ώρα οι γίγαντες στη χύτρα και σχεδόν μια ώρα μετά στο φούρνο).
    #
    Σχόλιο από konma, 23-7-16  
    Εύκολο και απλό. Καλή εναλλακτική στους κλασσικούς γίγαντες. Νομίζω όμως ότι χρειάζεται κάποια γευστική ενίσχυση, ίσως σκόρδο....

    0 Ερωτήσεις

    3 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από ΔΙΔΥΜΙΝΑ, 1-12-10  
    Τέλειοι!!!ακόμη και χωρίς λουκάνικο.
    #
    Σχόλιο από ΔΙΔΥΜΙΝΑ, 14-12-10  
    το έφτιαξα με πράσο και σπανάκι μαζί! ποίημα!!!!
    #
    Σχόλιο από maria_char, 16-1-14  
    Πολύ πολύ νόστιμο! Κι εγώ τους έβρασα στην κατσαρόλα αρκετή ώρα και μετά στο φούρνο τους άφησα μέχρι να δέσει η σάλτσα. Πρόσθεσα και μια πιπεριά σε κυβάκια μέσα.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Μωρ’ τι έχεις στο μυαλό σου φάβα Σαντορίνης;
    Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας στην ταινία «τι 30, τι 4...
    Όσπρια
    Τα όσπρια είναι οι αποξηραμένοι καρποί μιας ολόκλη...
    Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες τις...
    Πώς αποθηκεύουμε σωστά τα λαχανικά μας
    Το να αγοράσεις λαχανικά πολλές φορές δεν αρκεί...
    Καταψύχω λαχανικά
    Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, να τα β...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Κυρίως πιάτα-Φαγητά διάφορα.
    Ένα βιβλίο 283 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x
    λαδερα
    Ένα βιβλίο 39 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou
    καθημερινα πιατα
    Ένα βιβλίο 58 αγαπημένων συνταγών, του/της nasi
    ΟΣΠΡΙΑ-ΛΑΔΕΡΑ-ΛΑΧΑΝΙΚΑ
    Ένα βιβλίο 34 αγαπημένων συνταγών, του/της AMI
    tasos
    Ένα βιβλίο 270 αγαπημένων συνταγών, του/της anastasis