Γίγαντες σπετζοφάι με λουκάνικα και λαχανικά
Πεντανόστιμοι γίγαντες με λουκάνικα και λαχανικά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου με σίγουρη επιτυχία!!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Εύκολο και γρήγορο φαγητό με γεύσεις τέλειες!!!Θα φαγωθεί από μικρούς και μεγάλους με μεγάλη ευχαρίστηση!!!
Υλικά
-
250-300 γρ. γίγαντες
-
1 κρεμμύδι μεγάλο ή 2 μικρά σε φέτες
-
3 σκ. σκόρδο σε φέτες
-
3 πράσινες πιπεριές σε φέτες
-
1 μελιτζάνα σε κύβους
-
3 χωριάτικα λουκάνικα σε χοντρές φέτες
-
400 γρ. ντοματάκια ή ντομάτες φρέσκες σε κυβάκια
-
1 κ.σ. πελτέ
-
1 κ.γλ. ρίγανη
-
1/4 ποτ.κρασί λευκό
-
1 κ.γλ. ζάχαρη
-
1 κύβο λαχανικών
-
αλατοπίπερο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε, στραγγίζουμε τους γίγαντες που έχουμε βάλει σε νερό από το βράδυ.
-
2
Κόβουμε τα λουκάνικα σε φέτες,
-
3
Τις ντομάτες, τις μελιτζάνες
-
4
Κρεμμύδια και σκόρδο.
-
5
Σοτάρουμε κρεμμύδια, σκόρδο, πιπεριές και μελιτζάνες σε λάδι να μαλακώσουν.
-
6
Ρίχνουμε τα λουκάνικα, προσθέτουμε τους γίγαντες το κρασί, ντοματάκια, κύβο λαχανικών, πελτέ και ζάχαρη, αλατοπιπερώνουμε.
-
7
Ρίχνουμε 1 φλ. νερό και σιγοβράζουμε 30 λεπτά περίπου, μέχρι να μείνει το φαγητό μας με το λάδι του.
Σχόλια (4)