Γίγαντες στο φούρνο με φέτα
Γίγαντες στο φούρνο με φέτα και πιπεριά! Για μερακλήδες!
Λίγα μυστικά ακόμα
Για αυτούς που τους αρέσουν οι γίγαντες έξτρα-τραγανοί, τα τελευταία 15 λεπτά μπορείτε να βάλετε το φούρνο στο γκριλ!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε τους γίγαντες σε μία κατσαρόλα μαζί με το καρότο μέχρι να μαλακώσουν, για 50 λεπτά με μία ώρα περίπου.
-
2
Χτυπάμε στο μπλέντερ τις ντομάτες με το κρεμμύδι και το σκόρδο και ψιλοκόβουμε τις πιπεριές.
-
3
Μόλις οι γίγαντες έχουν μαλακώσει τους απλώνουμε σε ένα πυρέξ και προσθέτουμε τη ντομάτα με το κρεμμύδι και το σκόδο, το σέλινο, την πιπεριά, το λάδι, αλάτι-πιπέρι και νερό χωρίς να καλυφθούν οι γίγαντες εντελώς.
-
4
Βάζουμε το πυρέξ σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 35 - 40 λεπτά περίπου.
-
5
Όταν περάσει ο χρόνος αυτός βγάζουμε τους γίγαντες, οι οποίοι θα πρέπει να έχουν πιεί αρκετό ζουμί, και θρυμματίζουμε στο πυρέξ τη φέτα και ανακατεύουμε να πάει παντού.
-
6
Τους βάζουμε για 15 λεπτά ακόμη στους 200 βαθμούς μέχρι να πιούν τα υγρά τους. Αυτό θα το κρίνετε και με το μάτι για το πότε πρέπει να τους βγάλετε.
-
7
Έτοιμοι!
Σχόλια (8)