κύρια φωτογραφία συνταγής Γίγαντες στο φούρνο με σπανάκι
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

48 Minutes
  1. 500 γρ γίγαντες
  2. 1 κιλό σπανάκι
  3. 1 κουτί ψιλοκομμένα τοματάκια (ή φρέσκα)
  4. ρίγανη
  5. ελαιόλαδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζετε τους γίγαντες που έχετε αφήσει να φουσκώσουν σε νερό όλη νύχτα - 20 λεπτά σε χύτρα ταχύτητας ή τουλάχιστον μία ώρα σε κανονική κατσαρόλα.

  2. 2

    Εν τω μεταξύ έχετε βράσει το σπανάκι (ή ξεπαγώσει, εάν πρόκειται για κατεψυγμένο) και τα βάζετε σε ένα κατσαρολάκι με αρκετό ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, τη ρίγανη και την ψιλοκομμένη ντομάτα. Αφήνετε να βράσουν λίγο όλα μαζί.

  3. 3

    'Όταν ετοιμαστούν οι γίγαντες τους ρίχνετε σε ένα ταψί, ρίχνετε από πάνω και το σπανάκι, ανακατεύετε αν θέλετε και με λίγο ακόμα λάδι και το βάζετε στο φόυρνο για καμία ακόμα ώρα.

  4. 4

    Πολύ ωραίο είναι να βάλετε κανένα εικοσάλεπτο πριν γίνει το φαγητό λίγη τριμμένη φέτα από πάνω και ξανά στο φούρνο.

Αντιδράσεις

Σχόλια (27)

Ρηνιώ
Ρηνιώ @cook_8451008
Η γιαγιούλα μου τους κάνει έτσι (αν και πρέπει να βάζει κι άλλα χόρτα) και είναι πολύ καλύτεροι από σκέτοι! Μπράβο!

Από

Iro
Iro @cook_8449077
στις