Gingerbread
Χριστουγεννιατικα μπισκότα/στολίδια.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να τα στολίσετε με γλάσσο και επίσης να δημιουργήσετε τρύπες χρησιμοποιόντας φασόλια, για να τα κρεμάσετε στο Δέντρο - Μυρίζουν Υπέροχα !!! Ευχαριστούμε την eliza04 για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
6 φλυντζ. τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
-
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-
1 φλυντζ. τσ. βούτυρο
-
1 φλυντζ. τσ. μαύρη ζάχαρη
-
4 κουτ. γλ. τζίντζερ σε σκόνη
-
4 κουτ. γλ. κανέλα
-
1 1/2 κουτ. γλ. γαρύφαλλο σε σκόνη
-
1 1/2 κουτ. γλ. αλάτι
-
2 μεγάλα αβγά
-
1 φλυντζ. τσ. μελάσσα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
-
2
Ρίχνουμε τα μπαχαρικά, το αλάτι, αβγά και μελάσσα και χτυπάμε μέχρι να γίνει ομειογενές το μείγμα.
-
3
Σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε το αλεύρι, σόδα, και το μπέικιν.
-
4
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 μέρη, τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
-
5
Ανοίγουμε φύλλο πάχους 1 εκ. περίπου, κόβουμε σε διάφορα σχέδια και ψήνουμε στους 250 βαθμούς για 10' μέχρι να γίνουν τραγανά χωρίς να σκουρύνουν πολύ.
Σχόλια