Γιορτινό ψωμάκι με ξερά φρούτα
Νόστιμο γιορτινό ψωμάκι εύκολα και γρήγορα!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε να το φυλάξουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 15 ημέρες.Η συνταγή είναι για μικρή φόρμα,το έφτιαξα σε φόρμα αλουμινίου!
Υλικά
-
1 φλ. αλεύρι
-
3/4 φλ. καστανή ζάχαρη
-
1/4 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
-
1/4 κ.γλ. σόδα
-
1/2 κ.γλ. αλάτι
-
1 1/2-2 φλ. καρυδόψυχα ή αμύγαλα ή φουντούκια χοντροκομμένα
-
1/2 φλ. ξερά σύκα χοντροκομμένα
-
1/2 φλ. βερίκοκα χοντροκομμένα
-
1/2 φλ. δαμάσκηνα χοντροκομμένα
-
3 αυγά
-
1 βανίλια
-
λίγο λάδι και αλεύρι για τη φόρμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, μπέικιν, σόδα και αλάτι.
-
2
Προσθέτουμε τα καρύδια και τα φρούτα, τ'ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα να αλευρωθούν τα φρούτα.
-
3
Χτυπάμε τ'αυγά με τη βανίλια και ρίχνουμε στο μείγμα αλεύρι-φρούτα,με σπάτουλα πάντα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να πάρουμε μια ζύμη πιο σφιχτή από το κέικ.
-
4
Λαδώνουμε καλά και αλευρώνουμε μια μικρή φόρμα, ρίχνουμε μέσα το μείγμα ψωμιού και ψήνουμε στους 180β. για 1 ώρα περίπου. Στη μισή ώρα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο να μην μας καεί η επιφάνεια.
-
5
Αφήνουμε να κρυώσει σε σχάρα και κόβουμε φετούλες.
Σχόλια (2)