Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4-6 άτομα
  1. Για τα γιουβαρλάκια
  2. 250 γρ. κιμά χοιρινό
  3. 250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  4. 2 φλ. του καφέ ρύζι γλασέ
  5. 1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  6. 1/2 κουτ. γλυκού δυόσμο ψιλοκομμένο
  7. 1/2 κουτ. γλυκού άνηθο ψιλοκομμένο
  8. 2 κουτ. σούπας μαγιονέζα
  9. 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  10. 2 κύβους ζωμό λαχανικών
  11. 1 λίτρο νερό
  12. λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  13. ανάλογο πιπέρι και αλάτι
  14. 1/2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ μαζί με 1 κουτ. σούπας νερό κρύο
  15. Για το αυγολέμονο
  16. 400 ml. δεμένου ζωμού από τα γιουβαρλάκια
  17. 3-4 κουτ. σούπας μαγιονέζα
  18. Χυμό από 1-2 λεμόνια (εξαρτάται από πόσο όξινη γεύση θέλετε)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα βαθύ σκεύος ρίξτε το νερό μαζί με τους δύο κύβους σπιτικό ζωμό βοδινού και αφήστε το να πάρει μία καλή βράση.

  2. 2

    Σε μία λεκάνη ρίξτε τον μοσχαρίσιο κιμά και το χοιρινό μαζί με τη μαγιονέζα Hellmann’s Real, το κρεμμύδι, τον άνηθο, τον δυόσμο, το ρύζι γλασέ και λίγο αλατοπίπερο και πλάστε όλα τα υλικά μαζί και φτιάξτε μέτριους βόλους.

  3. 3

    Αλευρώστε τους και ρίξτε τους στο νερό που βράζει σε μέτρια θερμοκρασία.

  4. 4

    Μετά από 20-25 λεπτά, σε ένα ποτηράκι του κρασιού ρίξτε το κορν φλάουρ μαζί με νερό και ανακατέψτε έως ότου διαλυθεί και περιχύστε το μέσα στα γιουβαρλάκια που βράζουν. Και συνεχίστε το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά έως ότου χυλώσει πολύ ελαφρά η σάλτσα.

  5. 5

    Σε μία λεκάνη ρίξτε περίπου 400 ml δεμένου ζωμού από τα γιουβαρλάκια μαζί 3-4 κουτ. σούπας μαγιονέζα και χτυπήστε τα με το σύρμα δυνατά μέχρι να αφρατέψουν.

  6. 6

    Τέλος, προσθέστε το χυμό λεμονιού, ανακατέψτε και περιχύστε το έξυπνο-πρακτικό αυγολέμονο μέσα στο σκεύος με τα γιουβαρλάκια και ανακινήστε το κυκλικά, για να πάει παντού η σάλτσα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (2)

bouka_tsoukaliou
bouka_tsoukaliou @cook_8450633
Γιατί τα ονομάζεις \"τσάκ μπάμ\" το τσακ μπαμ μας παραπέμπει σε μιά συνταγή πάρα πολύ γρήγορη, εδώ όμως δεν το βλέπω αυτό, αντίθετα διαβάζω μία κανονική συνταγή για γιουβρλάκια με μερικές παραλαγές

Από

Hellmanns
Hellmanns @cook_8501080
στις
,
Η μαγειρική στα καλύτερά της!
Δες περισσότερα