Γιουβαρλακια D.N.A
Ευκολα, νοστιμα, σταθερη αξια της Ελληνικης κουζινας
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορουμε να βαλουμε περισσοτερο μαιντανο, αλατι ο κιμας "τραβαει", οποτε χαλαρα 3 πρεζες.Μπορουμε να μην βαλουμε το μιγμα στο ψυγειο, αλλα ετσι απλωνονται καλυτερα τα μυρωδικα.Αλλοι βαζουν 60-40 κιμα μοσχαρισιο-χοιρινο
Υλικά
-
500 gr κιμα μοσχαρισιο
-
1 κρασοποτηρο ρυζι νυχακι (6 κουταλιες σουπας)
-
1 κρεμυδι μετριο τριμμενο
-
1 χουφτα μαιντανο
-
2 αυγα
-
αλατι
-
πιπερι
-
1/2 κουταλακι ΚΥΜΙΝΟ
-
2 λεμονια μεσαια
-
1/2 φλυτζανι ελαιολαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια λεκανη βαζουμε τον κιμα, αλατι (2-3 πρεζες) πιπερι, το κυμινο, το ρυζι, τον ψιλοκομμενο μαιντανο, το τριμμενο κρεμυδι και ενα αυγο.
-
2
Αναμιγνυουμε καλα ολα τα υλικα, και τα βαζουμε στο ψυγειο (συντηρηση) μιση με μια ωρα.
-
3
Σε μια κατσαρολα, μεγαλη, βραζουμε νερο, προσθετοντας αλατι και την μιση κουπα με το λαδι.
-
4
Πλαθουμε τον κιμα σε μετρια μπαλακια, και καθως το νερο εχει παρει βραση, τα τοποθετουμε μεσα. Τα αφηνουμε να βρασουν 25 λεπτα σε μετρια φωτια.
-
5
Χαμηλωνουμε τη φωτια, σε ενα μπωλ, χτυπαμε ενα αυγο και αμεσως μετα προσθετουμε τον χυμο απο τα λεμονια (συνεχιζοντας το χτυπημα). Παιρνουμε την κουταλα, και προσθετουμε 3-5 κουταλες απο την ζεστη σουπα πολυ αργα για να μη κοψει το αυγολεμονο, χτυπωντας το μιγμα με γρηγορες κινησεις.
-
6
Κατοπιν, ριχνουμε το αυγολεμονο μεσα στη σουπα, ανακατευοντας με απαλες κινησεις, αυξανοντας παλι την φωτια (μεσαια σκαλα). Αφηνουμε να παρει μια βραση λιγο παραπανω απο 5 λεπτακια
Σχόλια (28)