Γιουβαρλάκια με γιαούρτι
Γρήγορο και πολύ νόστιμο φαγητό με σάλτσα από γιαούρτι και λεμόνι από τον Λευτέρη Λαζάρου!
Λίγα μυστικά ακόμα
Εγώ πρόσθεσα καρότα και πατάτες, επίσης πάπρικα και στο γιαούρτι-λεμόνι.Αφήστε λίγο το φαγητό να "ξεκουραστεί" και να χυλώσει η σάλτσα πριν το σερβίρετε. Επίσης μειώστε λίγο το λάδι!!! Εγώ ακολούθησα την συνταγή αλλά την επόμενη φορά σίγουρα θα βάλω λιγότερο!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μπολ βάζουμε τον κιμά, το ρύζι, κρεμμύδι και τα αρωματικά, ζυμώνουμε. Προσθέτουμε το μισό λάδι, το αυγό, την πάπρικα και αλατοπιπερώνουμε. Ζυμώνουμε για λίγο και πλάθουμε μικρά μπαλάκια, τα αλευρώνουμε σε ένα ταψί.
-
2
Σε πλατιά κατσαρόλα ρίχνουμε το ζωμό με το υπόλοιπο λάδι, αφήνουμε να πάρουν βράση σε δυνατή φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε το ζωμό και ρίχνουμε σιγά σιγά τα γιουβαρλάκια μέσα, χαμηλώνουμε τη φωτιά μας και βράζουμε για 45 λεπτά.
-
3
Σε ένα μπολ χτυπάμε το στραγγιστό γιαούρτι με το λεμόνι, με μια κουτάλα παίρνουμε ζουμάκι από την σούπα και ρίχνουμε μέσα στο γιαούρτι, ανακατεύοντας συνέχεια με ένα σύρμα. Αφού έχουμε αραιώσει καλά το γιαούρτι περιχύνουμε τα γιουβαρλάκια αποσύροντας την κατσαρόλα από τη φωτιά ανακατεύοντας ελαφριά ή κουνώντας λίγο την κατσαρόλα με κυκλικές κινήσεις.
Σχόλια (3)