Γιουβαρλάκια με σπανάκι και ανθότυρο
Μια εναλλακτική συνταγή για όσους αγαπούν τα γιουβαρλάκια αλλά δεν τους αρέσει ιδιαίτερα το κρέας...
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάλτε 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το σπανάκι. Αφήστε το σε χαμηλή φωτιά για αρκετά λεπτά μέχρι να μαραθεί.
-
2
Κατεβάστε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήστε το σπανάκι να κρυώσει.
-
3
Αδειάστε το σε ένα μπολ και προσθέστε το ανθότυρο, τα αυγά ελαφρά χτυπημένα, το τριμμένο ψωμί, το αλεύρι, αλάτι και πιπέρι.
-
4
Ανακατέψτε και ζυμώστε το μείγμα. Αν είναι αραιό προσθέστε λίγο αλεύρι. Πλάστε σε μικρές μπάλες και βάλτε τες σε ένα ταψί.
-
5
Βάλτε σε μια κατσαρόλα 2 λίτρα νερό, ρίξτε το κρεμμύδι, τα καρότα και τα κολοκυθάκια βάλτε την κατσαρόλα στην φωτιά και αφήστε το να πάρει μια βράση.
-
6
Ρίξτε τα γιουβαρλάκια και αφήστε τα να βράσουν για 2-3 λεπτά από την στιγμή που θα ανέβουν στην επιφάνεια του νερού.
-
7
Σερβίρετε τα με την τριμμένη γραβιέρα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια