Γιουβαρλάκια στο φούρνο
Πολύ νόστιμα γιουβαρλάκια με κρέμα γάλακτος και τυρί στο φούρνο.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρότα, το σκόρδο τριμμένα στο μούλτι, το αλεύρι ή φρυγανιά και το μπέικιν. Ρίχνουμε το αυγό, αλατοπίπερο, πάπρικα, μαϊντανό και ζυμώνουμε να ενωθούν τα υλικά. Τέλος προσθέτουμε και το ρύζι καλά πλυμένο και στραγγισμένο. Ζυμώνουμε πολύ καλά.
-
2
Βάζουμε το νερό σε φαρδιά κατσαρόλα να βράσει μαζί με τον κύβο και πλάθουμε μέτρια γιουβαρλάκια. Μόλις αρχίζει να βράζει το νερό ρίχνουμε μέσα τα γιουβαρλάκια και τα σιγοβράζουμε 15-20 λεπτά.
-
3
Τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και τα μεταφέρουμε σε ταψί.
-
4
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, το τυρί, πιπέρι και πάπρικα καλά.
-
5
Περιχύνουμε τα γιουβαρλάκια και πασπαλίζουμε ακόμη λίγο τυράκι απάνω.
-
6
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά να ροδίσουν.
-
7
Σερβίρουμε με πατάτες βραστές ή τηγανιτές.
Σχόλια (5)