vasiliki ver
vasiliki ver @cook_8476293
Αθήνα,Ελλάδα

Πολύ νόστιμα γιουβαρλάκια με κρέμα γάλακτος και τυρί στο φούρνο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. 1/2 κιλό κιμά
  2. 1 μεγάλο κρεμμύδι
  3. 2 σκελ. σκόρδο
  4. 3 μέτρια καρότα
  5. μαϊντανό ψιλ/μένο
  6. 1/2 φλ. ρύζι
  7. 2 κ.σ. αλεύρι ή φρυγανιά τριμμένη
  8. 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  9. 1 κ.γ. πάπρικα
  10. πιπέρι μαύρο
  11. αλάτι
  12. 1 1/2 λίτρα νερό
  13. 1 κύβο κότας ή λαχανικών
  14. Σάλτσα
  15. 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα ή γκούντα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρότα, το σκόρδο τριμμένα στο μούλτι, το αλεύρι ή φρυγανιά και το μπέικιν. Ρίχνουμε το αυγό, αλατοπίπερο, πάπρικα, μαϊντανό και ζυμώνουμε να ενωθούν τα υλικά. Τέλος προσθέτουμε και το ρύζι καλά πλυμένο και στραγγισμένο. Ζυμώνουμε πολύ καλά.

  2. 2

    Βάζουμε το νερό σε φαρδιά κατσαρόλα να βράσει μαζί με τον κύβο και πλάθουμε μέτρια γιουβαρλάκια. Μόλις αρχίζει να βράζει το νερό ρίχνουμε μέσα τα γιουβαρλάκια και τα σιγοβράζουμε 15-20 λεπτά.

  3. 3

    Τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και τα μεταφέρουμε σε ταψί.

  4. 4

    Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, το τυρί, πιπέρι και πάπρικα καλά.

  5. 5

    Περιχύνουμε τα γιουβαρλάκια και πασπαλίζουμε ακόμη λίγο τυράκι απάνω.

  6. 6

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά να ροδίσουν.

  7. 7

    Σερβίρουμε με πατάτες βραστές ή τηγανιτές.

Αντιδράσεις

Από

vasiliki ver
vasiliki ver @cook_8476293
στις
Αθήνα,Ελλάδα
Είμαι μητέρα δύο παιδιών,ενός αγοριού και μιας κόρης. Από το 1990 ζω στην Αθήνα, ασχολούμαι με τα παιδιά μου ,μου αρέσει πολύ η μαγειρική . Από το 2014 είχα την στήλη "Το βιβλίο των συνταγών μας" στο σάιτ της πόλης μου karystos-online ! Δυστυχώς το σαιτ δεν λειτουργεί πλέον.
Δες περισσότερα