Γιουβετσάκι με λαχανικά (Ψευτογιούβετσο)
Το έφτιαξα σήμερα...και είναι δική μου συνταγή. Δεν ήθελα να φάμε κρέας... Με ότι είχα στο ψυγείο μαγείρεψα και να μια διαφορετίκη να το πω, εναλλακτική να το πω...συνταγή.
Λίγα μυστικά ακόμα
Εάν δεν σερβίρετε αμέσως και σας έχει ρουφήξει όλο το ζουμί και σας έχει στεγνώσει, βράστε λίγο νεράκι, πριν σερβίρετε ανακατέψτε καλά και σερβίρετε (γενικότερα αυτό το κολπάκι είναι ιδανικό για ριζότο και για ότι έχει να κάνει με κριθαράκι).
Υλικά
-
1/2 πακέτο κριθαράκι
-
1/2 κόκκινη πιπεριά
-
1/2 κίτρινη πιπεριά
-
1 ξερό κρεμμύδι
-
2 φρέσκα κρεμμύδια
-
1 σφηνοπότηρο ούζο
-
Λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
-
Λίγα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
-
3 σκελίδες σκόρδο
-
1 μεγάλο καρότο
-
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
-
1 κουταλιά πελτέ τομάτας
-
1 μεγάλη φρέσκια τομάτα κομμένη σε καρέ κυβάκια
-
1 πρέζα κανέλα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τσιγαρίζουμε το λάδι με το φρέσκο κρεμμύδι και τις πιπεριές.
-
2
Ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και το καρότο τα ψιλό-τσιγαρίζουμε και σβήνουμε με το ούζο. Ρίχνουμε την τομάτα και τον πελτέ και φέρνουμε μια στροφή. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και κανέλα, προσθέτουμε και νερό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας. Το ζουμί μας πρέπει να είναι αρκετό και ψιλοχυλωμένο.
-
3
Μετά παίρνουμε ένα πυρεξάκι και αναποδογυρίζουμε ό,τι είναι στην κατσαρόλα εκεί μέσα. Προσθέτουμε το σκόρδο, βασιλικό, φρέσκο κρεμμυδάκι, μαϊντανό και βάζουμε στον φούρνο μέχρι να αρχίζει να χοχλάζει...
-
4
Τότε ρίχνουμε μέσα το κριθαράκι μας αφήνουμε για 7 λεπτά και κλείνουμε τον φούρνο.
-
5
Προσοχή μην σας ρουφήξει το ζουμάκι...να είναι ένα ωραίο χυλωτό ζουμάκι.
Σχόλια (14)