Γιουβέτσι κοτόπουλο λεμονάτο
Την συνταγή της δοκίμασα σε μια φίλη, που την είχε δει στον Γαστρονόμο νομίζω. Ξετρελάθηκα!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αντί για πιπεριά, εγώ έβαλα λιαστή ντομάτα, ήταν επίσης πεντανόστιμο.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο σε ελαιόλαδο.
-
2
Αφού πάρει χρώμα, ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές ψιλοκομμένες.
-
3
Μόλις τσιγαριστούν και αυτά ρίχνουμε το αλεύρι, το αφήνουμε να ξανθύνει ανακατεύοντας και σβήνουμε με το κρασί.
-
4
Αφού πάρει μια βράση, προσθέτουμε ζεστό νεράκι για να βράσει το κοτόπουλο, και στην συνέχεια προσθέτουμε τη δάφνη, το μπαχάρι και αλατοπίπερο.
-
5
Αφήνουμε να βράσει και αν χρειαστεί προσθέτουμε κατά διαστήματα κι άλλο νεράκι.
-
6
Όταν βράσει το κοτόπουλο, το γυρνάμε στην γάστρα με την σάλτσα του, όπου έχουμε ήδη ρίξει το κριθαράκι. Το βάζουμε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να βράσει το κριθαράκι. Αν χρειαζεται, προσθέτουμε κι άλλο ζεστό νερό.
-
7
Όταν είναι σχεδόν έτοιμο, ανοίγουμε το καπάκι της γάστρας για να πάρει χρώμα το φαγάκι μας, και προσθέτουμε τον χυμό των λεμονιών και λίγο ξύσμα.
Σχόλια (6)