Έφη ΤουΧάρη
Έφη ΤουΧάρη @cook_8508860
,

Χύμα τα υλικά των γεμιστών αλλά αντί για ρύζι βάζουμε κριθαράκι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή μου προέκυψε γιατί δεν είχα ρύζι και βγήκε πολύ ωραίο με κριθαράκι. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μπέικον, φέτα, μανιτάρια ή ο,τι άλλο σας κατέβει.Με αυτόν τον τρόπο "κρύβω" λαχανικά απ τα παιδιά μου και τα τρώνε μια χαρά.Σε κάποια υλικά δεν γράφω ποσότητα γιατί έχει να κάνει με το προσωπικό γούστο του καθενός όσο αφορά τη γεύση.
#νηστίσιμο #vegan #χωρίςκρέας

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

5 μερίδες
  1. 2 ντομάτες
  2. 2 πιπεριές
  3. 1 κολοκύθι
  4. 2-3 σκελίδες σκόρδο
  5. λίγο γαρύφαλλο
  6. προαιρετικά μάραθο
  7. ντοματοχυμό ή (και) πελτέ ντομάτας
  8. λάδι
  9. αλατοπίπερο
  10. λίγη ζάχαρη
  11. 3 ποτήρια κριθαράκι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πολτοποιούμε στο μούλτι ή ψιλοκόβουμε τα υλικά εκτός απ τις ντομάτες.

  2. 2

    Σε τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε το κριθαράκι για λίγο ώστε να μείνει σπυρωτό μετά το μαγείρεμα στο ταψί.

  3. 3

    Βάζουμε το κριθαράκι στο ταψί και ανακατεύουμε μαζί με όλα τα υλικά εκτός από τις ντομάτες.

  4. 4

    Προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστεί το κριθαράκι και 2 δάχτυλα παραπάνω.

  5. 5

    Κόβουμε τις ντομάτες σε ροδέλες και σκεπάζουμε το φαγάκι, τις πασπαλίζουμε με ζάχαρη και φρυγανιά όπως θα κάναμε με τα καπάκια των γεμιστών.

  6. 6

    Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180-200 για 40 λεπτά με αέρα.

  7. 7

    Σβήνουμε τον φούρνο, βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά με την προϋπόθεση να μην έχει στεγνώσει εντελώς το φαγάκι.

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

roobina
roobina @roobina
Γειά σας :) Ήθελα να ρωτήσω, αν η τριμμένη φρυγανία μπαίνει με τα λαχανικά όταν τα πολτοποιούμε.

Από

Έφη ΤουΧάρη
στις
,