Γιουβέτσι με κιμά 2
Μια πρωτότυπη αλλά πεντανόστιμη συνταγή.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή τη διαβάσαμε στο http//volospress.blogspot.com
Υλικά
-
500 γρ. κριθαράκι χονδρό
-
40 ml ελαιόλαδο
-
500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
-
2 μέτρια καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, τριμμένα στη χονδρή πλευρά του τρίφτη
-
1 πιπεριά Φλωρίνης, πολύ ψιλοκομμένη ή τριμμένη στη χονδρή πλευρά του τρίφτη
-
2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
-
1 κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια, με το χυμό τους, που θα ψιλοκόψουμε κονκασέ
-
1 φλιτζ. Τσαγιού φέτα, θρυμματισμένη
-
1/2 φλιτζ. Τσαγιού χονδροτριμμένο κεφαλοτύρι
-
λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
-
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα καβουρδίζουμε τον κιμά χωρίς να προσθέσουμε λάδι, μέχρι να πιει τα υγρά του και να αρχίσει να αρπάζει στον πυθμένα του σκεύους.
-
2
Τότε, προσθέτουμε το λάδι, τα καρότα και την πιπεριά Φλωρίνης και τα σοτάρουμε όλα μαζί για 3-4 λεπτά.
-
3
Ρίχνουμε και το σκόρδο και το σοτάρουμε για 1/2 λεπτό, ανακατεύοντας.
-
4
Σβήνουμε με τα ντοματάκια και το χυμό τους και, μόλις πάρουν μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά. Ο κιμάς πρέπει στο τέλος του μαγειρέματος να είναι ζουμερός.
-
5
Εν τω μεταξύ, σε μια κατσαρόλα βράζουμε το κριθαράκι για περίπου 5-7 λεπτά.
-
6
Το σουρώνουμε και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τον κιμά.
-
7
Προσθέτουμε τη φέτα, το μισό κεφαλοτύρι, το μοσχοκάρυδο και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
-
8
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
-
9
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα σχετικά μεγάλο πυρίμαχο ταψί ή σε 6 ατομικά, πυρίμαχα «γιουβετσάκια».
-
10
Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο κεφαλοτύρι και ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι να γίνει το κριθαράκι και να αποκτήσει μια ρόδινη κρούστα.
-
11
Το σερβίρουμε ζεστό ή χλιαρό συνοδεία πράσινης σαλάτας
Σχόλια (13)