Γιουβέτσι μυρωδάτο
Το κλασικό γιουβέτσι, αλλά του βάζω μπόλικα μπαχαρικά!
Λίγα μυστικά ακόμα
Σερβίρετε το φαγητό ζεστό με μπόλικο τυρί της αρεσκείας σας! Ελπίζω να το απολαύσετε!
Υλικά
-
1 κιλό μοσχάρι
-
500 γρ. κριθαράκι
-
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
-
2 σκελίδες σκόρδο
-
1/2 ποτήρι λάδι
-
1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
-
2-3 φύλλα δάφνης
-
1/2 κ.γ. κύμινο
-
μπόλικο φρεσκοτριμμένο κόλιανδρο
-
μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
αλάτι
-
πιπέρι μαύρο
-
1 ξύλο κανέλας
-
5 γαρύφαλλα
-
500 γρ. τριμμένη ντομάτα σε κονσέρβα
-
1 κύβο λαχανικών
-
1/2 κ.γ. ζάχαρη
-
3 ποτήρια νερό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε χύτρα ταχύτητος τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι, το σκόρδο και στη συνέχεια το κρέας για 5 - 10 λεπτά. Ρίχνουμε το κρασί και το αγήνουμε να εξατμιστεί.
-
2
Κατεβάζουμε τη χύτρα από τη φωτιά και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά με τα 2 από τα 3 ποτήρια νερό. Κλείνουμε τη χύτρα και την ξαναβάζουμε στο μάτι. Αφού πάρει βράση το φαγητό, κατεβάζουμε σε χαμηλή φωτιά και ψήνουμε για 45 λεπτά με 1 ώρα.
-
3
Σε πήλινο ανοιχτό σκεύος ρίχνουμε το κριθαράκι και το ζουμί από το κρέας. Αφαιρούμε την κανέλλα, τα φύλλα της δάφνης, ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό και ανακατέβουμε. Τέλος ρίχνουμε και το κρέας.
-
4
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στο φούρνο για 15 λεπτά, μέχρι να γίνει και το κριθαράκι.
Σχόλια (55)
Την κανω ακριβωs ετσι,με πολλα μπαχαρικα.Θα ευωδιαση ολο το σπιτι.