κύρια φωτογραφία συνταγής Γιουβέτσι μοσχάρι
mama
mama @cook_8448928
Λάρισα

Το γνωστό γιουβέτσι παραδοσιακή συνταγή με κάποιες πινελιές δικές μου.

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι πολύ ωραία και με αρνί η συνταγή... Δοκιμάστε το...

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

126 Minutes
6-8
  1. 1 κιλό μοσχάρι
  2. 2 μεγάλα κρεμμύδια
  3. 200 γρ ελαιόλαδο
  4. 2 κύβους Αγρόκηπος (για κοκκινιστά)
  5. 3 σκελίδες σκόρδο (στα τέσσερα)
  6. Κριθαράκι ή χυλοπίτες
  7. 250 γρ κοκκινο κρασί
  8. 3 ώριμες ντομάτες
  9. 2 κουταλιές πελτέ
  10. 2 κουταλιές ζάχαρη
  11. φέτα []

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Τσιγαρίζουμε στην χύτρα το μοσχάρι με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και με ένα ποτήρι νερό το βράζουμε για 15 λεπτά (ανάλογα και πόσο μικρά κομμάτια είναι το κρέας).

  2. 2

    Αδειάζουμε το περιεχόμενο της χύτρας στο πήλινο ή στην γάστρα και προσθέτουμε τους κύβους, το mix ντομάτας, την ζάχαρη, το σκόρδο, το αλάτοπίπερο,το κριθαράκι (ανάλογα πόσο χώρο στην γάστρα σας έχετε), το κρασί και 1 ποτήρι νερό τουλάχιστον.

  3. 3

    Εάν δεν έχετε καπάκι σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο.

  4. 4

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 και το αφήνετε εκεί για 1 με 2 ώρες να ψηθεί. Στην μιάμιση ώρα αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο, προσθέστε τριμμένη φέτα τυρί και ανακατέψτε, επίσης σκεπάστε την επιφάνεια με παρμεζάνα και ψήστε το για κανένα 10 λεπτό ακόμα.

  5. 5

    Να το κοιτάτε.

Αντιδράσεις

Σχόλια (54)

asproyla
asproyla @cook_8450142
Μama τρελαίνομαι για γιουβέτσι.Και η συνταγή σου είναι υπέροχη.Την είχα κάνει και εγώ πιο παλιά με αρνί αλλά και χοιρινό.Με την μόνη διαφορά στο χοιρινό είχα προσθέσει μελιτζάνα και λίγο μπέικον.

Από

mama
mama @cook_8448928
στις
Λάρισα