κύρια φωτογραφία συνταγής Γιουβέτσι Πολύχρωμο
nantoula
nantoula @cook_nantoula
,ΕΛΛΑΔΑ

Είναι ένα διαφορετικό γιουβέτσι, ιδανικό για αυτούς που δεν τρώνε τόσο εύκολα τα λαχανικά.Το φαγητό αυτό επίσης το λατρεύει η κόρη μου και ελπίζω να το αγαπήσουν και τα δικά σας παιδάκια.

Λίγα μυστικά ακόμα

Για αυτούς πού θέλουν το φαγητό τους λίγο πιο αλμυρό συμπληρώνουν αλάτι και στο πυρέξ αφού βάλουν το κριθαράκι.Επίσης πολύ νόστιμο είναι και με κομμάτια τυρί φέτα μέσα ή ότι άλλο κίτρινο τυρί αλλά επειδή εμένα ο άντρας μου δεν είναι φάν της φέτας το παραλείπω και την σερβίρω ξεχωριστά.Καλή σας όρεξη!!! Ευχαριστούμε την dcroula για τις φωτογραφίες βήμα-βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

64 Minutes
Ένα μεγάλο πυρέξ
  1. 1 πακέτο κριθαράκι μέτριο
  2. 1 κόκκινη πιπεριά
  3. 1 κίτρινη πιπεριά
  4. 1 πορτοκαλί πιπεριά
  5. 1 πράσινη πιπεριά
  6. 1 μεγάλο κρεμμύδι
  7. Τρεις σκελίδες σκόρδο
  8. 1 κούπα αρακά ωμό
  9. 10 φουντίτσες μπρόκολο
  10. 2 καρότα κομμένα κύβους
  11. 1 πουμαρό ή 2 κούπες χυμό ντομάτας
  12. 1 φλυτζάνι μπύρα
  13. λάδι για το τσιγάρισμα
  14. αλάτι, πιπέρι
  15. τριμμένη παρμεζάνα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ψιλοκόβουμε όλες τις πιπεριές εκτός απο την πράσινη σε λεπτές λωρίδες και την πράσινη μαζί με τα καρότα σε κύβους.

  2. 2

    Βάζουμε το λάδι σε μία κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε ελαφρά το σκόρδο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.

  3. 3

    Προσθέτουμε τα καρότα κύβους και τις πιπεριές. Αφήνουμε λίγο να μαλακώσουν

  4. 4

    Και στη συνέχεια προσθέτουμε τον αρακά.

  5. 5

    Σβήνουμε με την μπύρα και

  6. 6

    Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ τότε προσθέτουμε τις ντομάτες ή το πουμαρό αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να βράσει η σάλτσα περίπου ένα τέταρτο σε μεσαία θερμοκρασία.

  7. 7

    Στη συνέχεια ρίχνουμε την σάλτσα σε ένα πυρέξ και στρώνουμε να απλωθεί παντού.

  8. 8

    Από πάνω ρίχνουμε το κριθαράκι και προσθέτουμε τις φουντίτσες μπρόκολο διάσπαρτο σε όλο το πυρέξ.

  9. 9

    Συμπληρώνουμε νερό περίπου δύο κούπες να σκεπαστούν όλα τα υλικά και τέλος τριμμένη παρμεζάνα.

  10. 10

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς περίπου μία ώρα (ανάλογα τον φούρνο) μέχρι να πιει όλο το ζουμί.

Αντιδράσεις

Από

nantoula
nantoula @cook_nantoula
στις
,ΕΛΛΑΔΑ

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα