Amanda
Amanda @AmandasCooking
,

Ινδικό παραδοσιακό μπαχαρικό, που μπορείτε να βρείτε και έτοιμο στα καταστήματα μπαχαρικών ή Ινδικής/Ασιατικής κουζίνας, όμως, μπορείτε και μόνοι σας να το φτιάξετε πολύ εύκολα. Ο Ινδός φίλος μου Ajay, μου έμαθε το "πως". Αυτή η "μαγική πούδρα" θα δώσει εξωτική γεύση σε όλα τα κοκκινιστά σας!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

5 Minutes
  1. 4 κουτ. γλυκού κόλιαντρο σε κόκκους
  2. 2 κουτ. γλυκού κύμινο σε κόκκους
  3. 2 κουτ. γλυκού μπούκοβο (ή καυτερό τσίλι σε σκόνη)
  4. 2 κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι σε κόκκους
  5. 2 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο (μοσχοκάρφια)
  6. 3 ξυλαράκια κανέλλας
  7. 1 κουτ. γλυκού κάρυ σε σκόνη
  8. 2 κουτ. σούπας αποξηραμένα φύλλα δάφνης

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Εδώ είναι τώρα το μυστικό του υπέροχου αυτού μπαχαρικούΣε μέτρια φωτιά, σωτάρετε σε τηγάνι (μη βάλετε λάδι) τους κόκκους όλων των παραπάνω, μαζί με την κανέλλα και τα μοσχοκάρφια για 5 λεπτά (η κουζίνα σας θα μοσχοβολήσει).

  2. 2

    Τα αφήνετε να κρυώσουν, τα βάζετε στο multi μαζί με τα υπόλοιπα υλικά (κάρυ, μπούκοβο - ή τσίλι - και δάφνη) και τα αλέθετε μέχρι να γίνουν σαν πούδρα.

  3. 3

    Είναι αμέσως έτοιμο προς χρήση, και για να το αποθηκεύσετε, θα το διατηρείτε μέσα σε αεροστεγές βάζο, το οποίο θα φυλάτε σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.

Σχόλια (17)

Rozana200406
Rozana200406 @cook_8471543
Αν τα βάλουμε όλα σε σκόνη δε γίνεται?(εκτός της δάφνης βεβαίως).Το ξυλάκι της κανέλας δεν είναι πολύ σκληρό για το multi?

Από

Amanda
Amanda @AmandasCooking
στις
,

Κορυφαία αναζήτηση σε