Γκαράμ Μασάλα
Ινδικό παραδοσιακό μπαχαρικό, που μπορείτε να βρείτε και έτοιμο στα καταστήματα μπαχαρικών ή Ινδικής/Ασιατικής κουζίνας, όμως, μπορείτε και μόνοι σας να το φτιάξετε πολύ εύκολα. Ο Ινδός φίλος μου Ajay, μου έμαθε το "πως". Αυτή η "μαγική πούδρα" θα δώσει εξωτική γεύση σε όλα τα κοκκινιστά σας!
Υλικά
-
4 κουτ. γλυκού κόλιαντρο σε κόκκους
-
2 κουτ. γλυκού κύμινο σε κόκκους
-
2 κουτ. γλυκού μπούκοβο (ή καυτερό τσίλι σε σκόνη)
-
2 κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι σε κόκκους
-
2 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο (μοσχοκάρφια)
-
3 ξυλαράκια κανέλλας
-
1 κουτ. γλυκού κάρυ σε σκόνη
-
2 κουτ. σούπας αποξηραμένα φύλλα δάφνης
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Εδώ είναι τώρα το μυστικό του υπέροχου αυτού μπαχαρικούΣε μέτρια φωτιά, σωτάρετε σε τηγάνι (μη βάλετε λάδι) τους κόκκους όλων των παραπάνω, μαζί με την κανέλλα και τα μοσχοκάρφια για 5 λεπτά (η κουζίνα σας θα μοσχοβολήσει).
-
2
Τα αφήνετε να κρυώσουν, τα βάζετε στο multi μαζί με τα υπόλοιπα υλικά (κάρυ, μπούκοβο - ή τσίλι - και δάφνη) και τα αλέθετε μέχρι να γίνουν σαν πούδρα.
-
3
Είναι αμέσως έτοιμο προς χρήση, και για να το αποθηκεύσετε, θα το διατηρείτε μέσα σε αεροστεγές βάζο, το οποίο θα φυλάτε σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.
Σχόλια (17)