κύρια φωτογραφία συνταγής Γκιουβέτσι κριθαράκι με μανιτάρια
El#Pat
El#Pat @cook_8461539
Αθήνα,Ελλάδα

Νοστιμότατο γκιουβέτσι με μανιτάρια και κριθαράκι που κλέβει τις εντυπώσεις.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι της Βέφας. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το ζωμό κότας με ζωμό λαχανικών και να αφαιρέσετε το τυρί για μια νηστήσιμη πρόταση.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

53 Minutes
6 άτομα
  1. 1 κούπα λευκό ξηρό κρασί
  2. 35 γρ. μανιτάρια αποξηραμένα porcini
  3. 1/2 κούπας λάδι
  4. 1 κούπα τριμμένο κρεμμύδι
  5. 3 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  6. 250 γρ. μανιτάρια pleurotus σε λωρίδες
  7. 250 γρ. μανιτάρια άσπρα σε φετάκια
  8. 3 κούπες ζωμό κότας
  9. 1/4 κ.σ. μοσχοκάρυδο
  10. αλάτι και πιπέρι
  11. 500 γρ. κριθαράκι χοντρό
  12. 1 1/2 κούπας τριμμένη κεφαλογραβιέρα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάλτε τα πορτσίνι στο κρασί να σταθούν και να φουσκώσουν.

  2. 2

    Στραγγίστε τα, κρατήστε το κρασί.

  3. 3

    Σε κατσαρόλα ζεστάνετε το μισό λάδι και και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

  4. 4

    Προσθέστε τα μανιτάρια και σοτάρετε μέχρι να εξατμιστούν τα νερά τους.

  5. 5

    Ρίξτε το κρασί και ανακατέψτε μερικά λεπτά σε δυνατή φωτιά.

  6. 6

    Προσθέστε το ζωμό, μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι, σκεπάστε και σιγοβράστε για 20 λεπτά.

  7. 7

    Λιώστε σε τηγάνι το υπόλοιπο λάδι και σοτάρετε το κριθαράκι μέχρι να ροδίσουν κάποιοι κόκκοι του.

  8. 8

    Αδειάστε το κριθαράκι σε πυρίμαχο σκεύος με καπάκι.

  9. 9

    Ρίξτε από πάνω τα μανιτάρια με το ζουμί τους, σκεπάστε και ψήστε στους 180c, 1 ώρα και 30 λεπτά.

  10. 10

    15 λεπτά πριν το βγάλετε, πασπαλίστε με το τριμμένο τυρί, βάλτε πάλι στο φούρνο ακάλυπτο να λιώσει το τυρί και να ροδίσει.

Αντιδράσεις

Σχόλια (19)

Chloe Τ.
Chloe Τ. @cook_8455900
5 πηρουνάκια και μια φωτογραφία με πολλή αγάπη! Έβαλα 500 γρ πλευρώτους και δεν είχα πορτσίνι να βάλω. Το παραέψησα, δηλ μου έπιασε λίγο από κάτω αλλά γι\' αυτό φταίω εγώ. Εύκολο στην παρασκευή και κάτι διαφορετικό.

Από

El#Pat
El#Pat @cook_8461539
στις
Αθήνα,Ελλάδα