Γκιουβέτσι κριθαράκι με μανιτάρια
Νοστιμότατο γκιουβέτσι με μανιτάρια και κριθαράκι που κλέβει τις εντυπώσεις.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι της Βέφας. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το ζωμό κότας με ζωμό λαχανικών και να αφαιρέσετε το τυρί για μια νηστήσιμη πρόταση.
Υλικά
-
1 κούπα λευκό ξηρό κρασί
-
35 γρ. μανιτάρια αποξηραμένα porcini
-
1/2 κούπας λάδι
-
1 κούπα τριμμένο κρεμμύδι
-
3 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
-
250 γρ. μανιτάρια pleurotus σε λωρίδες
-
250 γρ. μανιτάρια άσπρα σε φετάκια
-
3 κούπες ζωμό κότας
-
1/4 κ.σ. μοσχοκάρυδο
-
αλάτι και πιπέρι
-
500 γρ. κριθαράκι χοντρό
-
1 1/2 κούπας τριμμένη κεφαλογραβιέρα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάλτε τα πορτσίνι στο κρασί να σταθούν και να φουσκώσουν.
-
2
Στραγγίστε τα, κρατήστε το κρασί.
-
3
Σε κατσαρόλα ζεστάνετε το μισό λάδι και και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
-
4
Προσθέστε τα μανιτάρια και σοτάρετε μέχρι να εξατμιστούν τα νερά τους.
-
5
Ρίξτε το κρασί και ανακατέψτε μερικά λεπτά σε δυνατή φωτιά.
-
6
Προσθέστε το ζωμό, μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι, σκεπάστε και σιγοβράστε για 20 λεπτά.
-
7
Λιώστε σε τηγάνι το υπόλοιπο λάδι και σοτάρετε το κριθαράκι μέχρι να ροδίσουν κάποιοι κόκκοι του.
-
8
Αδειάστε το κριθαράκι σε πυρίμαχο σκεύος με καπάκι.
-
9
Ρίξτε από πάνω τα μανιτάρια με το ζουμί τους, σκεπάστε και ψήστε στους 180c, 1 ώρα και 30 λεπτά.
-
10
15 λεπτά πριν το βγάλετε, πασπαλίστε με το τριμμένο τυρί, βάλτε πάλι στο φούρνο ακάλυπτο να λιώσει το τυρί και να ροδίσει.
Σχόλια (19)