κύρια φωτογραφία συνταγής Γκιούλμπασι
καραμέλα
καραμέλα @cook_8450673

Τρία είδη κρεάτων με ντομάτα, πιπεριά και τυρί στη γάστρα.

Λίγα μυστικά ακόμα

χαμηλών υδατανθράκων

Ο χρόνος και οι βαθμοί ψησίματος διαφέρουν από κουζίνα σε κουζίνα γι’ αυτό να έχετε το νου σας στο φαγητάκι σας και να το ελέγχετε ανά μισή ώρα. ΠΡΟΣΟΧΗ εκτός από το κρασί δεν ρίχνουμε αλλά υγρά, γιατί βγάζουν και το κρέας και τα λαχανικά. Μόλις κλείσουμε το φούρνο ξεσκεπάζουμε τη γάστρα και αφήνουμε το φαγητό «να πάρει» όλη τη θερμότητα του φούρνου και να ηρεμήσει. Σερβίρεται ζεστό με ό,τι συνοδευτικό μας αρέσει (πατάτες, ρύζι, πουρέ, ακόμη και σκέτη σαλάτα).

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

138 Minutes
5-6 άτομα
  1. 600 γρ αρνί χωρίς κόκαλο σε κομμάτια μεζέ
  2. 600 γρ μοσχάρι χωρίς κόκαλο σε κομμάτια μεζέ
  3. 600 γρ χοιρινό χωρίς κόκαλο σε κομμάτια μεζέ
  4. 4 κόκκινες ντομάτες μέτριες
  5. 4 πιπεριές πράσινες μέτριες
  6. 350 γρ πεκορίνο Αμφιλοχίας (ή κεφαλοτύρι) κομμένο σε κύβους
  7. 1 ποτήρι του κρασιού κρασί
  8. 2 σκελίδες σκόρδο
  9. αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  10. 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε καλά το κρέας μας και το τοποθετούμε όλο σε μια λεκάνη ή ταψάκι όπου του ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, κατά βούληση και ψιλοκομμένες τις 2 σκελίδες σκόρδο και το ανακατεύουμε.

  2. 2

    Πλένουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές μας και τις κόβουμε σε άλλο λεκανάκι σε ροδέλες σχετικά λεπτές (όπως στην πίτσα).

  3. 3

    Στρώνουμε στη γάστρα τη μισή ποσότητα κρεάτων και τοποθετούμε ανάμεσα στα κομμάτια τους μισούς κύβους πεκορίνο.

  4. 4

    Στρώνουμε πάνω σε όλη την επιφάνεια του κρέατος πρώτα τις μισές πιπεριές ροδέλες και μετά τις μισές ντομάτες ροδέλες. Πάνω από τις ντομάτες καλύπτουμε με το υπόλοιπο κρέας, το τυρί, τις πιπεριές και τις ντομάτες, ακολουθώντας την ίδια σειρά, όπως και παραπάνω.

  5. 5

    Περιχύνουμε με το κρασί και το ελαιόλαδο, το σκεπάζουμε και το ψήνουμε στο φούρνο για 2 ώρες περίπου στους 200ο.

Αντιδράσεις

Σχόλια (115)

Milena
Milena @cook_8529259
Είναι πράγματι τέλεια συνταγή !!
Την φτιάχνω κι εγώ, με τη διαφορά ότι δεν βάζω μοσχάρι.
Την επόμενη φορά θα την δοκιμάσω και με το μοσχαράκι !!

Από

καραμέλα
καραμέλα @cook_8450673
στις