κύρια φωτογραφία συνταγής Γκόλιο
sonrisa
sonrisa @cook_8450382

Πρόκειται για μια Θρακιώτικη συνταγή, πεντανόστιμη! Θα έλεγα ότι είναι ίσως μια κολοκυθοομελέτα φούρνου ή μία ξεσκέπαστη κολοκυθόπιτα!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μη σας φοβίσει εάν ο χυλός είναι αραιός, έτσι πρέπει να είναι. Αυτή η ξεσκέπαστη πιτούλα είναι πολύ χαμηλή, περίπου 1-2 εκ. Γι΄αυτό χρησιμποποιήστε ανάλογο ταψί. Επίσης, σίγουρα ταιριάζουν και κομματάκια φέτας, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ. Σ΄αυτήν την περίπτωση προσέξτε το αλάτι! Μην προσθέσετε άλλο αρωματικό γιατί αξίζει να το δοκιμάσετε μόνο του, έτσι απλά..

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

53 Minutes
  1. 1 κιλό μεγάλα κολοκυθάκια
  2. 1,5 φλ.τσαγιού γάλα φρέσκο
  3. 1 κ.γλυκού μπέικιν
  4. 1 κ.γλυκού αλάτι
  5. πιπέρι
  6. 1 φλ.τσαγιού αλεύρι μπλε
  7. λάδι και αλεύρι για το ταψί

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζετε τα κολοκυθάκια από το πράσινο μέρος τους, τα τρίβετε, τα ανακατεύετε με το 1 κ.γλ. αλάτι και αφήνετε να στραγγίσουν.

  2. 2

    Χτυπάτε τα αυγά με το γάλα, το αλεύρι, το μπέικιν και αν θέλετε λίγο επιπλέον αλάτι και πιπέρι.

  3. 3

    Ενώνετε το μείγμα αυτό με τα τριμμένα κολοκυθάκια (στίβοντάς τα και μια τελευταία φορά πριν τα ρίξετε).

  4. 4

    Λαδώνετε ένα ταψί, πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι και ρίχνετε μέσα το χυλό.

  5. 5

    Τέλος, περιχύνετε το χυλό με λίγο λάδι και λίγο αλεύρι. Ψήνετε στους 180 βαθμούς έως ότου να ροδίσει (περίπου 3/4 της ώρας).

Αντιδράσεις

Από

sonrisa
sonrisa @cook_8450382
στις