Γκουακαμόλε
Υλικά
-
2 μεγάλα ώριμα αβοκάντο
-
1 πιπερίτσα καυτερή ψιλοκομμένη
-
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
-
1/2 κρεμμυδι (αν θέλετε)
-
3 κ.σ. χυμό λεμονιού
-
1/4 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
αλάτι
-
1 ντομάτα σε κομμάτια
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ξεφλουδίστε και βγάλτε το κουκούτσι από τα αβοκάντο. Κοψτε σε πολύ μικρά κομματάκια το ένα.
-
2
Βαλτε στο μουλτι το σκορδο, το κρεμμυδι, το δεύτερο αβοκάντο και τα υπόλοιπα υλικά εκτος της ντοματας. Χτυπήστε να λιώσουν. Δοκιμάστε και διορθώστε τη γεύση βάζοντας παραπάνω λεμόνι ή αλάτι.
-
3
Προσθέστε το πρώτο αβοκάντο και τη ντομάτα.
-
4
Σκεπάστε το μπολ με αλουμινόχαρτο ή πλαστική μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για μερικές ώρες πριν το σερβίρετε.
Σχόλια (6)