Γλασαρισμένη Τάρτα Σοκολάτας Κόλαση

bvick
bvick @cook_8481184
αθήνα, κέντρο,ελλάδα

Απλά αμαρτωλή! Αξίζει μια δοκιμη. 'Ισως και δύο και τρείς...

Λίγα μυστικά ακόμα

Ιδανικό σκεύοςταρτιερα διαμέτρου 22cm και ύψους 2,5cm.Όταν ρίξουμε το γλάσο γυρίζουμε την φόρμα κάθετα και χτυπάμε στο πλάι ωστε να πάει παντού. Δεν ειναι λίγο, απλά χρειάζεται να κάνε μόνο ενα λεπτό "φίλμ" από πάνω.Τη συνταγή την βρήκα εδώ, αλλά την "πείραξα" αρκετά ωστε να μας ταιρίαζει.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

8-10 άτομα
  1. Για την ζύμη
  2. 350 γρ. μπισκότα σοκολάτας θρυμματισμένα
  3. 75 γρ. βούτυρο ανάλατο, λιωμένο
  4. Για την γέμιση
  5. 255 γρ. κουβερτούρα (με περιεκτικότητα σε κακάο λιγότερη του 65%) ή μισή-μισή κουβερτουρα και σοκολάτα γάλακτος
  6. 2 μεγάλα αυγά
  7. 1 κ.γ. απόσταγμα βανίλιας
  8. 1/4 κ.γ. αλάτι
  9. 2 κ.σ. κονιάκ
  10. Για το γλάσο
  11. 1 κ.γ. σιρόπι καλαμποκιού
  12. 1 κ.σ. ζεστό νερό
  13. 2 μπανάνες και όση κρέμα γάλακτος περισσεψε χτυπημένη σε σαντυγί (προαιρετικά)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Για τη ζύμη, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς και τοποθετούμε τη σχάρα στη μεσαία θέση.

  2. 2

    Αναμειγνύουμε το μπισκότο με το βούτυρο.

  3. 3

    Τοποθετούμε το μείγμα στο σκεύος και πιέζουμε καλά να πάει παντού.

  4. 4

    Ψήνουμε περίπου 10 λεπτά ώστε να στεγνώσει λίγο και να "στέκεται".

  5. 5

    Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει 20λεπτα.

  6. 6

    Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμισηΣε ένα κατσαρόλι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος κι αφού σβήσουμε τη φωτιά προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε απαλά.

  7. 7

    Σε ένα μπολάκι χτυπάμε τα αυγά, την βανίλια και το αλάτι και ύστερα τα βάζουμε κι αυτά στο κατσαρολακι ανακατεύοντας συνεχώς.

  8. 8

    Βάζουμε τη γέμιση στην ταρτιερα και ψήνουμε 20-25 λεπτά έτσι ώστε να σκληρύνει στα τοιχώματα αλλά στο κέντρο να είναι ακόμα υγρή.

  9. 9

    Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει εκτός φούρνου για 1 ώρα (τότε θα σκληρύνει και στο κέντρο.

  10. 10

    Για το γλασσο, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και αποσύρουμε από την φωτιά.

  11. 11

    Προσθέτουμε την κουβερτούρα, ύστερα και το σιρόπι και τέλος την 1 κουταλια ζεστό νερό.

  12. 12

    Περιχύνουμε την τάρτα με το γλάσο και την αφήνουμε 1 ώρα στο ψυγείο ώστε να σταθεί.

  13. 13

    Εάν θέλουμε διακοσμούμε με μπανάνα κομένη σε ροδέλες και σαντιγί.

Αντιδράσεις

Σχόλια (7)

Σουλτάνα
Σουλτάνα @cook_8463724
Πολυ ωραιο γλυκακι φαινεται μπορουμε να βαλουμε μπισκοτα γεμιστα παπαδοπουλου?

Από

bvick
bvick @cook_8481184
στις
αθήνα, κέντρο,ελλάδα
γεια σας κι απο 'μενα! με λενε Βίκη, και τρελαινομαι για τη σοκολατα! ειμαι μαμα γι'αυτο την περισσοτερη μερα την περναω παιζοντας με την κορουλα μου)μου αρεσει η αυθεντικη, πααδοσιακη, ελληνικη κουζινα αλλα δοκιμαζω και συνταγες απο τις υπολοιπες. η ζαχαροπλαστικη ειναι το αλλο μεγαλο παθος μου και πιστευω πως σε καθε σπιτι πρεπει να υπαρχει καποιο γλυκακι φτιαμενο με αγαπη)
Δες περισσότερα