Γλάσο σοκολάτας σατινέ
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι από το βιβλίο "Σοκολάταιστορία και ζαχαροπλαστική" από τις εκδόσεις Μοντέρνοι Καιροί.
Υλικά
-
180 γραμμ. κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια
-
0.5 φλ. πηχτή κρέμα γάλακτος
-
0.5 κουταλάκι καφές στιγμιαίος
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε κατσαρόλα βάζουμε τη σοκολάτα, τον καφέ και την κρέμα γάλακτος και λιώνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά, μέχρι να γίνει το μείγμα λείο.
-
2
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το γλάσο στο γλυκό μας, χωρίς να το αγγίξουμε, γιατί θα αφήσει αποτυπώματα.
Σχόλια (13)