Γλάσο σοκολάτας θεϊκό από Στ. Παρλιάρο

Bαθμολογία: 4.7895
       
 
19 ψήφοι
,

Περιγραφή

Γρήγορο και με σίγουρη γευστική επιτυχία!
Γλάσο σοκολάτας θεϊκό από Στ. Παρλιάρο
photo: amande

Τι χρειαζόμαστε:

  • 200 γρ. κουβερτούρα 55%κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%λιπαρά
  • 30 γρ. μέλι
Στα γρήγορα
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Διατροφή: Χορτοφαγική
Κόστος:
(8 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(8 ψήφοι)
Προετοιμασία: 7' (6 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 7' (6 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και πριν πάρει βράση, την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα.
  2. Ομογενοποιούμε πολύ καλά με μπλέντερ χειρός ή με μαρίζ, όχι με σύρμα, προσθέτοντας και το μέλι.

Σχετικές συνταγές

    23 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από anthi k., 30-9-11  
    Υπέροχη συνταγή! εγώ διπλασιάζω την ποσότητα, προσθέτω ξύσμα ποστοκαλιού φτιάχνω παντεσπάνι και γίνεται η καλύτερη τούρτα bitter σοκολάτας!!! θα επανέλθω με photo
    #
    Σχόλιο από karavour, 30-9-11  
    Βασικά αυτή δεν είναι κάτι άλλο από μια απλή γκανας. Τουλάχιστον ο μπαμπάς μου έτσι τη φτιάχνει. Το μέλι δίνει στο χρώμα της σοκολάτας μια απίστευτη λάμψη. Αυτή είναι και η χρησιμότητά του στη συγκεκριμένη συνταγή :)
    #
    Σχόλιο από ioannasfood, 29-1-12  
    #
    Σχόλιο από v.polina, 1-2-12  
    εγινε πολυ ωραιο σε υφη,αλλα μου φανηκε εντονη η γευση του μελιου...την επομενη φορα θα το δοκιμασω χωρις
    #
    Σχόλιο από tjo, 2-2-12  
    v.polina, σ' ευχαριστώ για τα πιρουνάκια! Μπορεί να σου φάνηκε έντονη η γεύση ίσως επειδή το μέλι που χρησιμοποίησες να ήταν έντονο!Στις συνταγές που δεν θέλω να τονίσω τη γεύση του μελιού όπως εδώ ή σε ντρέσινγκ σαλάτας, βάζω πιο απαλής γεύσης μέλι. Ελπίζω να μην "χάλασε" το γλυκό σου..
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 21-3-12  
    έδεσε όμορφα με το πορτοκαλο-κέικ μου.
    #
    Σχόλιο από chatzico, 22-2-13  
    Eξαιρετικό !!!!!!
    #
    Σχόλιο από gewrgia88st, 14-9-13  
    teleio glaso polu taira3e sthn tourta!!
    #
    Σχόλιο από sixilos, 31-10-13  
    Καλό αποτέλεσμα, ωραία υφή και γεύση.
    Επίσης είναι 1 απλή συνταγή
    #
    Σχόλιο από Victoria Lasetta, 7-11-13  
    Κι εγω φτιαχνω αυτο το άλειμμα/γλασο, αλλα αντι μελι βαζω βανιλια στο τελος και αν θελω να εχει γευση πραλινας, καβουρδιζω και λεπτοαλεθω 2-3 κουταλιες φουντουκια και τα ριχνω στο μιγμα. Τελειο!!!!
    #
    Σχόλιο από ΑγγελίναE, 25-12-13  
    Νομίζω πως, αντί για μέλι, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γλυκόζη. Θέλω αυτό το γλάσο για βασιλόπιτα με πολλά υλικά και φοβαμαι πως το μέλι θα είναι υπερβολή. Μόλις τη φτιάξω, θα ενημερώσω.
    #
    Σχόλιο από murto, 17-9-14  
    Είναι το πιο πετυχημένο γλάσο που έχω κάνει!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από amande, 5-11-14  
    #
    Σχόλιο από doraphar, 16-11-14  
    Μόλις τη δοκίμασα!!! Πολύ απλή κ εύκολη, μα πάνω απ' όλα πεντανόστιμη!!!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 26-11-14  
    Εύκολο και γρήγορο.
    Μέλι έβαλα λιγότερο.
    #
    Σχόλιο από congal, 16-12-14  
    Mporoume na kanoume to idio glasso me leuki sokolata?
    #
    Σχόλιο από ΓΚΙΛΙ, 16-1-15  
    Απλα τελεια!!την εβαλα πανω σε κεικ!
    #
    Σχόλιο από Blondesion, 23-1-15  
    Νοστιμότατο γλασο! Το χρησιμοποίησα για να καλύψω ενα κεικ σοκολάτα που φτιάχνω για τα παιδια μου!
    #
    Σχόλιο από Maria-Kiki, 9-9-15  
    το εκανα χωρις το μελι, πολυ ευκολο κ υπεροχο στη γευση
    #
    Σχόλιο από mama1234, 22-10-15  
    Μπορω να χρησοιμοποιησω κακαο αντι για κουβερτουρα ?
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    19 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από karavour, 30-9-11  
    Βασικά αυτή δεν είναι κάτι άλλο από μια απλή γκανας. Τουλάχιστον ο μπαμπάς μου έτσι τη φτιάχνει. Το μέλι δίνει στο χρώμα της σοκολάτας μια απίστευτη λάμψη. Αυτή είναι και η χρησιμότητά του στη συγκεκριμένη συνταγή :)
    #
    Σχόλιο από ioannasfood, 29-1-12  
    #
    Σχόλιο από v.polina, 1-2-12  
    εγινε πολυ ωραιο σε υφη,αλλα μου φανηκε εντονη η γευση του μελιου...την επομενη φορα θα το δοκιμασω χωρις
    #
    Σχόλιο από tjo, 2-2-12  
    v.polina, σ' ευχαριστώ για τα πιρουνάκια! Μπορεί να σου φάνηκε έντονη η γεύση ίσως επειδή το μέλι που χρησιμοποίησες να ήταν έντονο!Στις συνταγές που δεν θέλω να τονίσω τη γεύση του μελιού όπως εδώ ή σε ντρέσινγκ σαλάτας, βάζω πιο απαλής γεύσης μέλι. Ελπίζω να μην "χάλασε" το γλυκό σου..
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 21-3-12  
    έδεσε όμορφα με το πορτοκαλο-κέικ μου.
    #
    Σχόλιο από chatzico, 22-2-13  
    Eξαιρετικό !!!!!!
    #
    Σχόλιο από gewrgia88st, 14-9-13  
    teleio glaso polu taira3e sthn tourta!!
    #
    Σχόλιο από sixilos, 31-10-13  
    Καλό αποτέλεσμα, ωραία υφή και γεύση.
    Επίσης είναι 1 απλή συνταγή
    #
    Σχόλιο από murto, 17-9-14  
    Είναι το πιο πετυχημένο γλάσο που έχω κάνει!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από amande, 5-11-14  
    #
    Σχόλιο από doraphar, 16-11-14  
    Μόλις τη δοκίμασα!!! Πολύ απλή κ εύκολη, μα πάνω απ' όλα πεντανόστιμη!!!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 26-11-14  
    Εύκολο και γρήγορο.
    Μέλι έβαλα λιγότερο.
    #
    Σχόλιο από congal, 16-12-14  
    Mporoume na kanoume to idio glasso me leuki sokolata?
    #
    Σχόλιο από ΓΚΙΛΙ, 16-1-15  
    Απλα τελεια!!την εβαλα πανω σε κεικ!
    #
    Σχόλιο από Blondesion, 23-1-15  
    Νοστιμότατο γλασο! Το χρησιμοποίησα για να καλύψω ενα κεικ σοκολάτα που φτιάχνω για τα παιδια μου!
    #
    Σχόλιο από Maria-Kiki, 9-9-15  
    το εκανα χωρις το μελι, πολυ ευκολο κ υπεροχο στη γευση
    #
    Σχόλιο από Δαναιτσα, 11-11-15  
    #
    Σχόλιο από labrujita, 10-12-15  
    Και χωρίς μέλι είναι άψογο, δοκιμάστε το !
    #
    Σχόλιο από palidepetihe, 31-12-16  
    επιτέλους ένα εύκολο κ συνάμα τέλειο γλάσο , χωρίς πολλά-πολλά κ ότι περισσεύει το τρώμε με τα χέρια !!!

    1 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από mama1234, 22-10-15  
    Μπορω να χρησοιμοποιησω κακαο αντι για κουβερτουρα ?

    3 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από anthi k., 30-9-11  
    Υπέροχη συνταγή! εγώ διπλασιάζω την ποσότητα, προσθέτω ξύσμα ποστοκαλιού φτιάχνω παντεσπάνι και γίνεται η καλύτερη τούρτα bitter σοκολάτας!!! θα επανέλθω με photo
    #
    Σχόλιο από Victoria Lasetta, 7-11-13  
    Κι εγω φτιαχνω αυτο το άλειμμα/γλασο, αλλα αντι μελι βαζω βανιλια στο τελος και αν θελω να εχει γευση πραλινας, καβουρδιζω και λεπτοαλεθω 2-3 κουταλιες φουντουκια και τα ριχνω στο μιγμα. Τελειο!!!!
    #
    Σχόλιο από ΑγγελίναE, 25-12-13  
    Νομίζω πως, αντί για μέλι, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γλυκόζη. Θέλω αυτό το γλάσο για βασιλόπιτα με πολλά υλικά και φοβαμαι πως το μέλι θα είναι υπερβολή. Μόλις τη φτιάξω, θα ενημερώσω.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Τα πάντα για την σοκολάτα
    Η σοκολάτα είναι σίγουρα από τους μεγαλύτερους ...
    Σοκολατένια μυστικά
    Υπάρχει άλλο υλικό που να είναι τόσο θεσπέσιο; ...
    Νερό στη σοκολάτα: τι κάνουμε;
    Το “σοκολατένιο ατύχημα” και η λύση του Σαν...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΓΙΑ ΔΟΚΙΜΗ
    Ένα βιβλίο 30 αγαπημένων συνταγών, του/της Mariasmi
    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 24 αγαπημένων συνταγών, του/της Hara1989
    Sauces
    Ένα βιβλίο 6 αγαπημένων συνταγών, του/της stachd
    ΤΟΥΡΤΕΣ
    Ένα βιβλίο 29 αγαπημένων συνταγών, του/της dionysiatsa
    Αγαπημένες δοκιμασμένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 70 αγαπημένων συνταγών, του/της louzi