Γλάσο ζελατίνας (για κατασκευές)

Bαθμολογία: 4.7857
       
 
14 ψήφοι
,

Περιγραφή

Γλάσο με ζελατίνη που σκληραίνει πολύ. Για κατασκευές όπως η κορόνα της φώτο, λουλούδια, πύργους, σημαίες κ.λ.π.
Γλάσο ζελατίνας (για κατασκευές)

Τι χρειαζόμαστε:

  • 4 κουταλιές της σούπας νερό
  • 12 γρ. σκόνη ζελατίνας
  • 2 κουταλιές γλυκού γλυκόζη
  • 500γρ άχνη ζάχαρη
  • 1 - 4 κουταλιές σούπας κόρν-φλάουερ
Στα γρήγορα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάζουμε το νερό σε μπωλάκι και προσθέτουμε την ζελατίνη. Την αφήνουμε να μουσκέψει καλά.
  2. Κοσκινίζουμε την άχνη σε λεκανίτσα και κάνουμε μια λακούβα στη μέση.
  3. Σε μπεν μαρί διαλύουμε την ζελατίνη καλά, το κατεβάζουμε και προσθέτουμε μέσα την γλυκόζη. Το αφήνουμε να κρυώσει για 1 λεπτό.
  4. Προσθέτουμε το μείγμα στην άχνη και ανακατεύουμε με κουτάλι για να μην καούμε. Συνεχίζουμε με ζύμωμα όπως στο ψωμί και προσθέτουμε κόρν-φλάουερ αν χρειάζεται.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εάν όταν το χρησιμοποιήσετε έχει σκληρύνει πολύ μπορείτε να το μαλακώσετε βάζοντας το για λίγα δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων.

Σχετικές συνταγές

Ζαχαρόπαστα Ζαχαρόπαστα
       
       
(355)
Γλάσο ζαχαρόπαστας Γλάσο ζαχαρόπαστας
       
       
(4)

    57 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από caroline, 12-4-09  
    Πολύ χαίρομαι που μας έβαλες και αυτή τη συνταγή, γιατί είχα κατενθουσιαστεί όταν είδα την τούρτα σου και ανυπομονούσα να μάθω όλα τα μυστικά! Να σε ρωτήσω όμως, αυτό γίνεται μια σκληρή ζύμη την οποία ανοίγουμε φύλλο και την κόβουμε στα σχήματα που θέλουμε? Είναι άσπρο και το χρωματίζουμε με χρώμα ζαχαροπλαστικής, έτσι δεν είναι?
    #
    Σχόλιο από VICKY B., 12-4-09  
    Το χω αυτό! Δεν κρατάω τίποτα για τον ευατό μου! Πολύ σωστά τα είπες! Η υφή αυτού του γλάσου είναι όπως και το γλάσο marshmallows, το ανοίγουμε σε φύλλο ή φτιάχνουμε ανθρωπάκια, αυτοκινητάκια, ότι θέλουμε, αλλά σκλυραίνει πολύ γρήγορα λόγω της ζελατίνας. Χρωματίζεται με χρώματα ζαχαροπλαστικής όπως ακριβως είπες.
    #
    Σχόλιο από stellae, 21-4-09  
    teleio αυτο μετα μπορει να φαγωθει απο παιδακια?η κορωνα εννοω η οτι αλλο τελος παντων κατασκευασεις...αληθεια που μπορω να βρω χρωματα ζαχαροπλαστικης?
    #
    Σχόλιο από VICKY B., 21-4-09  
    Φυσικά και μπορούν να φαγωθούν. Έτσι φτιάχνονται όλα τα ζαχαρωτά που βλέπεις πάνω στις επαγγελματικές τούρτες, μόνο που τώρα θα ξέρεις τι συστατικά έχουν και θα μπορείς άφοβα να τα δώσεις στα παιδιά. Χρώματα ζαχαροπλαστικής μπορείς να βρεις στα Βέφα'ς τα wilton, σε μορφή πάστας που κατά την γνώμη μου είναι τα καλύτερα. Επίσης στα μεγάλα σουπερ μάρκετ όπως Careffur τα 4 βασικά χρώματα σε μορφή υγρή-τζέλ.
    Χρόνια Πολλά!
    #
    Σχόλιο από charala23, 3-7-09  
    εγώ έχω δει τα φύλλα ζελατίνας στο σ/μ αυτά κάνουν ? δηλαδή αν ζυγίζω 12γρ που αναφέρεις? Για να μην σκύραίνει πάρα πολύ γρήγορα όπως λες μήπως θα πρέπει να βάλουμε λίγο λιγότερη ζελατίνη ? σίγουρα μέχρι να πετύχεις το τέλειο αποτέλεσμα την έχεις δοκιμάσει πολλές φορές την συνταγή!
    #
    Σχόλιο από VICKY B., 3-7-09  
    Μπορείς να χρησιμοποιήσεις φύλλα ζελατίνης, όμως, δεν ξέρω αν η αντιστοιχία είναι ίδια με την σκόνη. Θα το δω και θα επανέλθω.
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΡΟΒ, 3-7-09  
    βρε vickουλα τι παιδί είσαι εσύ????!!!!! Έσκισες και πάλι. Δε το δοκίμασα αλλά είμα σίγουρη ότι πάλι θα είναι ΤΕΛΕΙΟ!!!! Φιλιά πολλά πολλά
    #
    Σχόλιο από VICKY B., 20-7-09  
    12gr σκόνη ζελατίνας αντιστοιχούν σε τόσα φύλλα ζελατίνας ώστε να πήξουμε 600gr υγρό. Ελπίζω να βοηθάει αυτό.
    #
    Σχόλιο από lenale, 8-9-09  
    ποια η διαφορα αυτου του γλασου με την ζαχαροπαστα;Θελω να διακοσμησω μια τουρτα και δεν ξερω ποιο απο τα δυο να κανω...
    #
    Σχόλιο από VICKY B., 8-9-09  
    lenale, το Μαγικό Γλάσο είναι για να καλύπτεις τούρτες, μπισκότα, cupcakes.Να φτιάχνεις λουλουδάκια ή άλλες λεπτομέρειες. Το γλάσσο ζελατίνας είναι για να κάνεις μεγαλύτερες κατασκευές που θέλεις να "στέκονται" να μν λυγίζουν λόγω του βάρους του μεγέθους του όγκου τους. όπως η κορώνα στη φώτο που είναι αρκετά μεγάλη. Θα μπορούσε να γίνει και με μαγικό γλάσσο αλλά θα έπρεπε να μείνει αρκετές μέρες να στεγνώσει και με στηρίγματα. Ενώ το γλάσσο για κατασκευές στερεοποιείται ΑΜΕΣΩΣ! Ελπίζω να σε κατατόπισα. Ίσως αν μου έλεγες τι θέλεις να φτιάξεις να μπορούσα να σου πω περισσότερα.
    #
    Σχόλιο από lenale, 8-9-09  
    VICKY B. σ΄ευχαριστω πολυ για την απάντηση σου. Αν καταλαβα καλα το μαγικο γλασο ειναι η ζαχαροπαστα; Θέλω να φτιαξω μια τουρτα απλή (όχι 3D οπως η δικια σου), να την καλυψω και να την διακοσμησω με γλασο ή ζαχαροπαστα. θελω να μαλακια και οχι σκληρη η επικαλυψη.Μπορεις να με διαφωτισεις;
    #
    Σχόλιο από VICKY B., 9-9-09  
    Όπως είπαμε η ζαχαρόπαστα με το Μαγικό γλάσσο διαφέρουν στα υλικά στην εκτέλεση στη γεύση. Για επικάλυψη τούρτας και διακόσμηση μικρών κατασκευών μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποιο από τα δύο θέλεις. Καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από lenale, 9-9-09  
    Ευχαριστω VICKY B. για την απαντηση σου.
    #
    Σχόλιο από xlomoprosopo, 17-9-09  
    Καλησπέρα σε όλους και καλώς σας βρήκα!Είμαι καινούρια και έχω ενθουσιαστεί με τόσα όμορφα πράγματα,που έχει εδώ μέσα.VICKY B. μου φαίνεται πάρα πολύ ωραίο αυτό το γλάσο και μ΄αρέσει πάρα πολύ η διακόσμηση γενικά,αλλά στον κλάδο της ζαχαροπλαστικής δεν είμαι ιδιαίτερα έμπειρη και έτσι θέλω να σε ρωτήσω τα εξής:Μπορούμε να βάλουμε άρωμα, για να έχει γεύση;Επίσης ζελατίνα σε σκόνη βρίσκουμε στα σ/μ;Σ΄ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από VICKY B., 26-9-09  
    xlomoprosopo, μπορείς να το αρωματίσεις όπως θέλεις. Αν όμως έχει χρώμα το άρωμα, αν είναι σε υγρή μορφή, θα χρωματιστεί το γλάσσο. Οπότε αν το θες λευκό έχεις πρόβλημα. Επίσης αν είναι σε υγρή μορφή και βάλεις μισό κουταλάκι θα πρέπει να αφαιρέσεις από το νερό που ζητάει η συνταγή.
    #
    Σχόλιο από OLYA, 18-2-10  
    ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ Η ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΥ.ΑΦΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΚΛΗΡΗ Η "ΖΥΜΗ",ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΛΥΦΙΤΖΟΥΡΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ?ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΑ ΛΕΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΚΟΤΣΙΔΑΚΙ ΓΥΡΙΣΜΕΝΟ ΣΕ ΚΥΚΛΟ(ΑΝ ΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ),ΤΑ ΘΕΛΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΠΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΜΟΥ.
    #
    Σχόλιο από VICKY B., 22-2-10  
    Το γλάσσο αυτό γίνεται πολύ σκληρό.
    Δεν νομίζω οτι κάνει για τα γλειφιτζούρια που λες, αυτά φτιάχνονται με άλλη συνταγή που δεν έχει σχέση με αυτή.
    #
    Σχόλιο από Soulitsa, 20-4-10  
    Πραγματικα γλασο για κατασκευες.Ανοιγει ευκολα και στεγνωνει γρηγορα!Μπραβο Vicky ευχαριστουμε.
    #
    Σχόλιο από VICKY B., 20-4-10  
    Παρακαλώ Soulitsa, σε ευχαριστώ για το σχόλιο. Καλές δημιουργίες!
    #
    Σχόλιο από konka, 11-5-10  
    Μία απορία...! Πόσο καιρό μπορεί να διατηρηθεί αυτό? αν το φτιάξω και το βάλω στην κατάψυξη για να το χρησιμοποιήσω κάποια άλλη στιγμή θα πάθει τίποτα? Θέλω και εγώ να φτιάξω κάτι για τη βάφτιση του γιού μου αλλά τις τελευταίες ημέρες θα έχω πολύ τρέξιμο και δε νομίζω να μπορώ να ασχοληθώ και με αυτό! Σκέφτηκα λοιπόν αν γίνεται να το κάνω πιο πρίν...
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    22 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΡΟΒ, 3-7-09  
    βρε vickουλα τι παιδί είσαι εσύ????!!!!! Έσκισες και πάλι. Δε το δοκίμασα αλλά είμα σίγουρη ότι πάλι θα είναι ΤΕΛΕΙΟ!!!! Φιλιά πολλά πολλά
    #
    Σχόλιο από lenale, 9-9-09  
    Ευχαριστω VICKY B. για την απαντηση σου.
    #
    Σχόλιο από Soulitsa, 20-4-10  
    Πραγματικα γλασο για κατασκευες.Ανοιγει ευκολα και στεγνωνει γρηγορα!Μπραβο Vicky ευχαριστουμε.
    #
    Σχόλιο από VICKY B., 20-4-10  
    Παρακαλώ Soulitsa, σε ευχαριστώ για το σχόλιο. Καλές δημιουργίες!
    #
    Σχόλιο από glykoula, 26-5-10  
    Καλημερα, να ρωτησω κ εγω κατι, Θελω να φτιαξω μια τουρτα για τα γεννεθλια του ανηψιου μου που ειναι τον Αυγουστο, μπορω να φτιαξω το μαγικο γλασο απο τωρα να το τυλιξω σε ζελατινη κ να το βαλω σε ενα αεροστεγες ταπερ κ να το φυλαξω μεχρι τον Αυγουστο, κ οταν ερθει η ωρα να το ανοιξω με τον πλαστη για να καληψω την τουρτα? ή θα εχει χαλασει κ δεν θα ανοιγει σε φυλλο ωστε να καληψω την τουρτα?
    #
    Σχόλιο από maraki arkasa, 8-7-10  
    #
    Σχόλιο από Η_μαμά_της_Ζέφυς, 9-9-10  
    το έκανα για να κανω κατι καστρα για την τουρτα της μικρης μου ( την επικάλυψη θα την κανω με ζαχαροπαστα αλλα σκεφτηκα να ειναι πιο στερεο το καστρο ,,, οταν τελειωσει μεθαυριο η κατασκευη θα βαλω και φωτος). Το θεμα ειναι οτι δεν επαιρνε ολη τη ζαχαρη και αναγκαστηκα να βρεξω τα χερια μου, το νερο προφανως ειναι πολυ λιγο??... έκανα ότι έλεγε η συνταγη εκτος απο το μπεν μαρι, που το εβαλα κατευθειαν στο ματι, αλλα δε το αφησα να εξατμιστει,, μετα ήταν πολύ σκληρό και δε δουλευόταν ούτε στο ζύμωμα, αναγκάστηκα και έβαλα αρκετο σπορέλαιο, ισως 3 κουταλιες για να μπορει να δουλευτεί. και φυσικά στέγνωνε πολυ πολυ γρήγορα, είχα εκτός ζελατίνης μέγεθος ίσα με 2-3 καρύδια και το δούλευα με τον πλάστη, έ μέχρι να δώσω το σχήμα που ήθελα στο κομμάτι που έκοβα, τα περίσσι που τεμάχιζα γινόταν άχρηστα. το αποτέλεσμα καλό στο τέλος (αν εξαιρέσεις ότι έπλαθα πολύ λεπτό το φύλο και σε ορισμένες περιπτώσεις έσπαζε η κατασκευή, ή ότι ξεραινόταν μέχρι να του δώσω σχήμα και σχιζόταν). Με παίδεψε αρκετά. Μεθαύριο θα κάνω την κλασικη ζαχαρόπαστα αντικαθιστόντας την γλυκερινη με λαδι (τραγα να σαι καλα) γιατι δε βρίσκω βρώσιμη και θα συγκρίνω το πως δουλεύονται τα μικρά τεμάχια,,,ναι έκανα και κατι ξιλολοιδια οπως λουλουδια και λπετομερειες με αυτο....
    Εξυπνη συνταγη αλλα είτε έκανα κάτι πολύ λάθος είτε οι αναλογιες ειναι λαθος,,,
    #
    Σχόλιο από Artemis3, 15-9-10  
    Εχω δοκιμάσει αυτή τη συνταγη πριν από μια βδομάδα όμως οι 4 κουταλιές νερό δεν ήταν καθόλου αρκετες για να μπορέσει το μείγμα να δέσει. Για να καταλάβεις ζύμωνα επί 4 ώρες το μείγμα αυτό και δεν γινόταν τιποτα. Τελικά μετά που προσθεσα αρκετό νερό και κάμποσο cornflour έδεσε και κατασκεύασα αυτά που ήθελα.
    #
    Σχόλιο από Artemis3, 15-9-10  
    Και ναι με παιδεψε παρα πολυ !!!
    #
    Σχόλιο από targetoulini, 12-10-10  
    ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ!!!!
    #
    Σχόλιο από girthania, 4-8-11  
    Μια χαρά μου φάνηκαν οι αναλογίες κορίτσια.... μήπως δεν αφήσατε τη ζελατινη να γίνει υγρή και την βγάλατε από το μάτι νωρίς;; Τέλεια τα ζαχαρωτά σου Βικυ!! Ευχαριστώ πολύ ( κι οι κόρες μου περισσότερο)
    #
    Σχόλιο από evibelle, 7-11-11  
    Πέταξα περιπου 1 κιλο αχνη γιατι δεν εδενε με ΤΙΠΟΤΑ!! Γινοταν σαν κλωστίτσες κλωστίτσες και οσο και να ζύμωνα, δεν γινοταν τιποτα. Τη συνταγή την ακολουθησα με ευλάβια, μονο που εκανα ακριβως τη μιση ποσότητα. Την τεταρτη φορα τελικα προσθεσα περισοτερο μίγμα ζελατίνης με γλυκόζη και εδεσε. Τι εγινε λαθος????
    #
    Σχόλιο από Lambrini77, 3-12-11  
    Φαίνετε τέλεια και μου λύνει τα χέρια. Θα την δοκιμάσω απόψε και θα επιστρέψω με πιρουνάκια.
    #
    Σχόλιο από ΚατερίναΖακυνθος, 8-6-12  
    Ευχαριστω για την ιδέα! Μπράβο! Πήρα πολλα συγχαρητήρια ;-) Θα ανεβασω φωτό σε γαλάζια εκδοχή ! Για να πετύχω το χρωμα που ήθελα εβαλα σταγόνες στην ζυμη και το διορθωσα την επόμενη μέρα με πινελο ( νερό και χρωμα ζαχαροπλαστικής σε υγρό) !
    #
    Σχόλιο από chriscat8, 24-11-12  
    Ακολουθησα τη συνταγη κατα γραμμα αλλα με το που εβαλα τις 4 κουταλιες νερο στα 12γρ ζελατινας, αμεσως το απορροφησε. Και οταν εριξα το μειγμα στην αχνη, ηταν πολυ λιγο, οποτε προσθεσα χλιαρο νερο για να μου βγει και παλι δεν ρουφηξε 500γρ ζαχαρης. Επισης για να εχει ωραιο αρωμα, καθως η ζελατινη βγαζει μια "κρεατιλα" (ζωικο παραγωγο γαρ), προσθεσα μια βανιλινη. Παντως πιστευω πως αν αντι για κορν φλαουρ βαλουμε κακαο, θα γινει ωραιο σοκολατί στη γευση και στο χρωμα! Θα το δοκιμασω την επομενη φορα. Παντως ειναι πολυ καλο για την κατασκευη π.χ. περιτεχνων φιογκων καθως δεν καταρρει και σκληραινει γρηγορα!
    #
    Σχόλιο από UNDOMIEL77, 26-11-13  
    Δοκίμασα να φτιάξω μία μικρή κορώνα και ένα ραβδί πριγκίπισσας για την τούρτα γενεθλίων της κόρης μου (φωτογραφία θα ανεβάσω μετά τα γενέθλια, ελπίζω να πάνε όλα καλά. Μπορω να πω ότι δεν ήταν δύσκολο να το φτιάξω (έκανα τη μισή ποσότητα, γιατί δεν ήθελα πολλές και μεγάλεες κατασκευές). Το μόνο αρνητικό που παρατήρησα ήταν ότι έγινε πιο σφικτή σαν υλικό απ΄ό,τι μάλλον έπρεπε και δεν μπορούσα να κολλήσω το ένα κομμάτι με το άλλο, με αποτέλεσμα να αναγκαστώ να φτιάξω μία κορώνα όπως αυτή της αρχικής φωτογραφίας στη συνταγή και όχι μία τιάρα με πολλά κομμάτια όπως σχεδίαζα. Με το υλικό που περίσεψε, έφτιαξα μικρά λουλουδάκια και ένα τριαντάφυλλο και τα κράτησα για τη διακόσμηση της τούρτας. Εκτός λοιπόν από αυτή τη μοναδική παρατήρηση για την ελαστικότητα (μάλλον θα έκανα εγώ κάτι λάθος), ήταν πανεύκολη και γρήγορη στην παρασκευή και πολύ καλή λύση για τη διακόσμηση των γλυκών. Μου θύμισε τα ανθρωπάκια που διακοσμούσαν τις τούρτες τα ζαχαροπλαστεία όταν ήμουν μικρή και τα αγόραζε η μητέρα μου από το ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς...
    #
    Σχόλιο από UNDOMIEL77, 28-11-13  
    Εκτός από την τούρτα που ετοιμάζω για τα γενέθλια της μικρής, έφτιαξα χθες muffins για να γιορτάσουμε το πρώτο της δοντάκι που βρήκε πριν δύο μέρες! Τα μικρά δοντάκια τα έφτιαξα με το γλάσο για κατασκευές, χωρίς να δυσκολευτώ καθόλου και χρησιμοποιώντας το 1/3 των υλικών της συνταγής, γιατί οι ποσότητα που ήθελα ήταν μικρή. Αυτή η συνταγή μου έλυσε τα χέρια και μου έδωσε την ευκαιρία να ασχοληθώ περισσότερο με την παρασκευή γλυκών και να αξιοποιήσω δημιουργικά τον ελεύθερο μου χρόνο (κοιμήθηκα βέβαια στις 3 τα ξημερώματα, γιατί με τη μικρή δεν έχω πλεόν ελεύθερο χρόνο...). Συγχαρητήρια σε όλους όσους μοιράζονται τις συνταγές και τις ιδέες τους!
    #
    Σχόλιο από erifilivarous, 4-12-14  
    #
    Σχόλιο από zafirenia, 3-2-15  
    μου εγινε πολυ καλο το ζυμαρακι μου.οτν μπει στο ψυγειο στεκεται καλα;η μαλακωνει;δεν πιστευω να στολισω την τουρτα μου και οταν την βγαλω απο το ψυγειο να μου εχουν χαλασει τα σχεδια .
    #
    Σχόλιο από devilangel, 3-2-15  
    Είναι καταπληκτικό!! Θυμίζει τα "παλιακά" ζαχαρωτά που έβαζαν πάνω στις τούρτες και πλακωνόμασταν ποιός θα πάρει το παπάκι και ποιός το ανθρωπάκι και ποιός το λουλουδάκι! Είναι πραγματικά πολύ εύκολο στην παρασκευή του αλλά και στην κατασκευή διακοσμητικών μικρών και μεγάλων. Ευχαριστούμε πολύ... :)
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    34 Ερωτήσεις

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από caroline, 12-4-09  
    Πολύ χαίρομαι που μας έβαλες και αυτή τη συνταγή, γιατί είχα κατενθουσιαστεί όταν είδα την τούρτα σου και ανυπομονούσα να μάθω όλα τα μυστικά! Να σε ρωτήσω όμως, αυτό γίνεται μια σκληρή ζύμη την οποία ανοίγουμε φύλλο και την κόβουμε στα σχήματα που θέλουμε? Είναι άσπρο και το χρωματίζουμε με χρώμα ζαχαροπλαστικής, έτσι δεν είναι?
    #
    Σχόλιο από VICKY B., 12-4-09  
    Το χω αυτό! Δεν κρατάω τίποτα για τον ευατό μου! Πολύ σωστά τα είπες! Η υφή αυτού του γλάσου είναι όπως και το γλάσο marshmallows, το ανοίγουμε σε φύλλο ή φτιάχνουμε ανθρωπάκια, αυτοκινητάκια, ότι θέλουμε, αλλά σκλυραίνει πολύ γρήγορα λόγω της ζελατίνας. Χρωματίζεται με χρώματα ζαχαροπλαστικής όπως ακριβως είπες.
    #
    Σχόλιο από stellae, 21-4-09  
    teleio αυτο μετα μπορει να φαγωθει απο παιδακια?η κορωνα εννοω η οτι αλλο τελος παντων κατασκευασεις...αληθεια που μπορω να βρω χρωματα ζαχαροπλαστικης?
    #
    Σχόλιο από VICKY B., 21-4-09  
    Φυσικά και μπορούν να φαγωθούν. Έτσι φτιάχνονται όλα τα ζαχαρωτά που βλέπεις πάνω στις επαγγελματικές τούρτες, μόνο που τώρα θα ξέρεις τι συστατικά έχουν και θα μπορείς άφοβα να τα δώσεις στα παιδιά. Χρώματα ζαχαροπλαστικής μπορείς να βρεις στα Βέφα'ς τα wilton, σε μορφή πάστας που κατά την γνώμη μου είναι τα καλύτερα. Επίσης στα μεγάλα σουπερ μάρκετ όπως Careffur τα 4 βασικά χρώματα σε μορφή υγρή-τζέλ.
    Χρόνια Πολλά!
    #
    Σχόλιο από charala23, 3-7-09  
    εγώ έχω δει τα φύλλα ζελατίνας στο σ/μ αυτά κάνουν ? δηλαδή αν ζυγίζω 12γρ που αναφέρεις? Για να μην σκύραίνει πάρα πολύ γρήγορα όπως λες μήπως θα πρέπει να βάλουμε λίγο λιγότερη ζελατίνη ? σίγουρα μέχρι να πετύχεις το τέλειο αποτέλεσμα την έχεις δοκιμάσει πολλές φορές την συνταγή!
    #
    Σχόλιο από VICKY B., 3-7-09  
    Μπορείς να χρησιμοποιήσεις φύλλα ζελατίνης, όμως, δεν ξέρω αν η αντιστοιχία είναι ίδια με την σκόνη. Θα το δω και θα επανέλθω.
    #
    Σχόλιο από VICKY B., 20-7-09  
    12gr σκόνη ζελατίνας αντιστοιχούν σε τόσα φύλλα ζελατίνας ώστε να πήξουμε 600gr υγρό. Ελπίζω να βοηθάει αυτό.
    #
    Σχόλιο από lenale, 8-9-09  
    ποια η διαφορα αυτου του γλασου με την ζαχαροπαστα;Θελω να διακοσμησω μια τουρτα και δεν ξερω ποιο απο τα δυο να κανω...
    #
    Σχόλιο από VICKY B., 8-9-09  
    lenale, το Μαγικό Γλάσο είναι για να καλύπτεις τούρτες, μπισκότα, cupcakes.Να φτιάχνεις λουλουδάκια ή άλλες λεπτομέρειες. Το γλάσσο ζελατίνας είναι για να κάνεις μεγαλύτερες κατασκευές που θέλεις να "στέκονται" να μν λυγίζουν λόγω του βάρους του μεγέθους του όγκου τους. όπως η κορώνα στη φώτο που είναι αρκετά μεγάλη. Θα μπορούσε να γίνει και με μαγικό γλάσσο αλλά θα έπρεπε να μείνει αρκετές μέρες να στεγνώσει και με στηρίγματα. Ενώ το γλάσσο για κατασκευές στερεοποιείται ΑΜΕΣΩΣ! Ελπίζω να σε κατατόπισα. Ίσως αν μου έλεγες τι θέλεις να φτιάξεις να μπορούσα να σου πω περισσότερα.
    #
    Σχόλιο από lenale, 8-9-09  
    VICKY B. σ΄ευχαριστω πολυ για την απάντηση σου. Αν καταλαβα καλα το μαγικο γλασο ειναι η ζαχαροπαστα; Θέλω να φτιαξω μια τουρτα απλή (όχι 3D οπως η δικια σου), να την καλυψω και να την διακοσμησω με γλασο ή ζαχαροπαστα. θελω να μαλακια και οχι σκληρη η επικαλυψη.Μπορεις να με διαφωτισεις;
    #
    Σχόλιο από VICKY B., 9-9-09  
    Όπως είπαμε η ζαχαρόπαστα με το Μαγικό γλάσσο διαφέρουν στα υλικά στην εκτέλεση στη γεύση. Για επικάλυψη τούρτας και διακόσμηση μικρών κατασκευών μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποιο από τα δύο θέλεις. Καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από xlomoprosopo, 17-9-09  
    Καλησπέρα σε όλους και καλώς σας βρήκα!Είμαι καινούρια και έχω ενθουσιαστεί με τόσα όμορφα πράγματα,που έχει εδώ μέσα.VICKY B. μου φαίνεται πάρα πολύ ωραίο αυτό το γλάσο και μ΄αρέσει πάρα πολύ η διακόσμηση γενικά,αλλά στον κλάδο της ζαχαροπλαστικής δεν είμαι ιδιαίτερα έμπειρη και έτσι θέλω να σε ρωτήσω τα εξής:Μπορούμε να βάλουμε άρωμα, για να έχει γεύση;Επίσης ζελατίνα σε σκόνη βρίσκουμε στα σ/μ;Σ΄ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από VICKY B., 26-9-09  
    xlomoprosopo, μπορείς να το αρωματίσεις όπως θέλεις. Αν όμως έχει χρώμα το άρωμα, αν είναι σε υγρή μορφή, θα χρωματιστεί το γλάσσο. Οπότε αν το θες λευκό έχεις πρόβλημα. Επίσης αν είναι σε υγρή μορφή και βάλεις μισό κουταλάκι θα πρέπει να αφαιρέσεις από το νερό που ζητάει η συνταγή.
    #
    Σχόλιο από OLYA, 18-2-10  
    ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ Η ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΥ.ΑΦΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΚΛΗΡΗ Η "ΖΥΜΗ",ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΛΥΦΙΤΖΟΥΡΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ?ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΑ ΛΕΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΚΟΤΣΙΔΑΚΙ ΓΥΡΙΣΜΕΝΟ ΣΕ ΚΥΚΛΟ(ΑΝ ΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ),ΤΑ ΘΕΛΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΠΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΜΟΥ.
    #
    Σχόλιο από VICKY B., 22-2-10  
    Το γλάσσο αυτό γίνεται πολύ σκληρό.
    Δεν νομίζω οτι κάνει για τα γλειφιτζούρια που λες, αυτά φτιάχνονται με άλλη συνταγή που δεν έχει σχέση με αυτή.
    #
    Σχόλιο από konka, 11-5-10  
    Μία απορία...! Πόσο καιρό μπορεί να διατηρηθεί αυτό? αν το φτιάξω και το βάλω στην κατάψυξη για να το χρησιμοποιήσω κάποια άλλη στιγμή θα πάθει τίποτα? Θέλω και εγώ να φτιάξω κάτι για τη βάφτιση του γιού μου αλλά τις τελευταίες ημέρες θα έχω πολύ τρέξιμο και δε νομίζω να μπορώ να ασχοληθώ και με αυτό! Σκέφτηκα λοιπόν αν γίνεται να το κάνω πιο πρίν...
    #
    Σχόλιο από VICKY B., 12-5-10  
    Konka κανένα γλάσσο ή ζαχαρόπαστα, πλήν της επαγγελματικής δεν μπαίνει στην κατάψυξη ουτε στο ψυγείο. Δεν έχω καταλάβει όμως. Γιατί να το βάλεις στην κατάψυξη? Η προετοιμασία του δεν θέλει πάνω από 7λεπτά! Μήπως εννοείς να φτιάξεις τις κατασκευές σου και να τις βάλεις στην κατάψυξη? Αν εννοείς αυτό, δεν χρειάζεται. Μπορείς να φτιάξεις ότι θέλεις και αφού στεγνώσει να το τυλίξεις σε μια λαδόκολα και να το φυλάξεις σε ένα κουτί, δεν παθαίνει απολύτως τίποτα. Εγώ αυτά που φτιάχνω, τα διακοσμητικά για τις τούρτες, τα φυλάνε τα παιδάκια στη βιβλιοθήκη τους σαν διακοσμητικά, αφού στεγνώσει γίνεται πολύ σκληρό.
    #
    Σχόλιο από konka, 12-5-10  
    Ναί αυτό εννοούσα! Να φτιάξω τις κατασκευές μου τώρα που έχω χρόνο και να το χρησιμοποιήσω εκείνη την ημέρα! Αρα λοιπον δεν θα πάθει τίποτα! Η βάφτιση είναι σε περίπου ένα μήνα!!
    #
    Σχόλιο από VICKY B., 12-5-10  
    konka, σκέπασε τα μόνο όπως έγραψα πιο πάνω, να μην σκονίζονται. Με το καλό, να τον χαίρεσαι τον γιό σου! Περιμένω φώτο.
    Κι αν θες βοήθεια για οτιδήποτε άλλο στείλε μου π.μ.
    #
    Σχόλιο από VICKY B., 27-5-10  
    Συγνώμη που καθυστέρησα να απαντήσω αλλά μου τυχε τροχαίο. Γράφω απάντηση και εδώ όπως και στο π.μ.
    όπως έχω ξαναγράψει σε κάποια από τις 2 συνταγές, ο χρόνος που απαιτείται για να φτιάξεις την συνταγή είναι πολύ λίγος οπότε γιατί να το φτίαξεις μήνες πρίν? Ακόμα κι αν διατηρηθεί δεν θα έχει την ίδια ελαστικότητα και αισθητικό αποτέλεσμα που θα έχει αν είναι φρέσκο.
    Μπορείς να φτιάξεις τις κατασκευές σου με το γλάσσο ζελατίνας από τώρα και να τις φυλάξεις σε κουτί. Δεν θα πάθουν τίποτα απολύτως.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από girthania, 21-3-13  
    Ἐχω ήδη βαθμολογήσει απλά είδα το σχόλιο για την "κρεατίλα"της ζελατίνης κι είπα να προσφέρω τη λύση μου. Στα μπαχαράδικα, μπορείτε να προμηθευτείτε αγάρ-αγάρ. Είναι από φύκια και δεν έχει καμία απολύτως μυρωδιά.Από αυτό θα βάλετε 10 γραμμάρια αντί για 12 γιατί είναι πιο δυνατό. Όσο για το άρωμα μπορείτε να πάρετε εσάνς (όχι εκχύλισμα που είναι μαύρο) βανίλιας και να καλύψετε την όποια μυρωδιά έχει η ζελατίνη, αν δεν βρείτε το αγάρ.

    Άλλες φωτογραφίες


    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 12 αγαπημένων συνταγών, του/της koullak
    επικαλύψεις
    Ένα βιβλίο 68 αγαπημένων συνταγών, του/της sugar-lover
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 23 αγαπημένων συνταγών, του/της stestol
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 132 αγαπημένων συνταγών, του/της meliza
    ΙΔΙΟΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
    Ένα βιβλίο 92 αγαπημένων συνταγών, του/της anthikouki