Γλάσο ζελατίνας (για κατασκευές)
Γλάσο με ζελατίνη που σκληραίνει πολύ. Για κατασκευές όπως η κορόνα της φώτο, λουλούδια, πύργους, σημαίες κ.λ.π.
Λίγα μυστικά ακόμα
Εάν όταν το χρησιμοποιήσετε έχει σκληρύνει πολύ μπορείτε να το μαλακώσετε βάζοντας το για λίγα δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων.
Υλικά
-
4 κουταλιές της σούπας νερό
-
12 γρ. σκόνη ζελατίνας
-
2 κουταλιές γλυκού γλυκόζη
-
500 γρ άχνη ζάχαρη
-
1-4 κουταλιές σούπας κόρν-φλάουερ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε το νερό σε μπωλάκι και προσθέτουμε την ζελατίνη. Την αφήνουμε να μουσκέψει καλά.
-
2
Κοσκινίζουμε την άχνη σε λεκανίτσα και κάνουμε μια λακούβα στη μέση.
-
3
Σε μπεν μαρί διαλύουμε την ζελατίνη καλά, το κατεβάζουμε και προσθέτουμε μέσα την γλυκόζη. Το αφήνουμε να κρυώσει για 1 λεπτό.
-
4
Προσθέτουμε το μείγμα στην άχνη και ανακατεύουμε με κουτάλι για να μην καούμε. Συνεχίζουμε με ζύμωμα όπως στο ψωμί και προσθέτουμε κόρν-φλάουερ αν χρειάζεται.
Σχόλια (53)