Γλάσο ζελατίνας (για κατασκευές)

Μαγειρεύτηκε 6 φορές
VICKY B.
VICKY B. @cook_8455042

Γλάσο με ζελατίνη που σκληραίνει πολύ. Για κατασκευές όπως η κορόνα της φώτο, λουλούδια, πύργους, σημαίες κ.λ.π.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εάν όταν το χρησιμοποιήσετε έχει σκληρύνει πολύ μπορείτε να το μαλακώσετε βάζοντας το για λίγα δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 4 κουταλιές της σούπας νερό
  2. 12 γρ. σκόνη ζελατίνας
  3. 2 κουταλιές γλυκού γλυκόζη
  4. 1-4 κουταλιές σούπας κόρν-φλάουερ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε το νερό σε μπωλάκι και προσθέτουμε την ζελατίνη. Την αφήνουμε να μουσκέψει καλά.

  2. 2

    Κοσκινίζουμε την άχνη σε λεκανίτσα και κάνουμε μια λακούβα στη μέση.

  3. 3

    Σε μπεν μαρί διαλύουμε την ζελατίνη καλά, το κατεβάζουμε και προσθέτουμε μέσα την γλυκόζη. Το αφήνουμε να κρυώσει για 1 λεπτό.

  4. 4

    Προσθέτουμε το μείγμα στην άχνη και ανακατεύουμε με κουτάλι για να μην καούμε. Συνεχίζουμε με ζύμωμα όπως στο ψωμί και προσθέτουμε κόρν-φλάουερ αν χρειάζεται.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (6)

Σχόλια (53)

γιουλα ταμπακη
γιουλα ταμπακη @cook_9099441
Μπορω με το γλασο ζελατινας να κανω ζαχαρωτη δαντελα για τουρτα.εχω καλουπι σιλικονης για δαντελα.θα σκληραινει η ζελατινα στο καλουπι ωστε να μπορεσω να την ξεκολησω?

Από

VICKY B.
VICKY B. @cook_8455042
στις
www.happycookiesplace.com/
Δες περισσότερα

Κορυφαία αναζήτηση σε