κύρια φωτογραφία συνταγής Γλειφιτζούρια
ΦΒούλα
ΦΒούλα @cook_8455234

Κλασσικά γλειφιτζούρια για τα παιδιά και οχι μόνο..

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή αυτή είναι απο το Στέλιο Παρλιάρο. Εγώ προσωπικά δε χρησιμοποιώ χρώμα ζαχαροπλαστικής γιατί είναι εξίσου νόστιμα και όμορφα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

14 Minutes
  1. 500 γρ ζάχαρη
  2. 200 γρ γλυκόζη
  3. 200 γρ νερό
  4. χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
  5. ξυλάκια χάρτινα καλαμάκια ή
  6. λαδόκολλα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ρίχνουμε τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και το νερό σε μια βαθιά κατσαρόλα και τη βάζουμε να βράσει, οχι σε πολύ δυνατή φωτιά, χωρίς να ανακατεύουμε.

  2. 2

    Κατά διαστήματα πέρνουμε με ενα κουταλάκι λίγο απο το μείγμα που βράζει και ρίχνουμε σε μια κούπα κρύο νερό για να δούμε αν έχει κρυσταλώσει. Όταν η καραμέλα έχει κρυσταλλώσει είναι έτοιμη.

  3. 3

    Την αποσύρουμε απο τη φωτιά και περιμένουμε ενα λεπτό. Με ενα κουτάλι πέρνουμε ποσότητα απο την καραμέλα και τη ρίχνουμε στη λαδόκολλα. Αυτό μόνο του θα πάρει στρογγυλό σχήμα. Αμέσως κολλάμε τα καλαμάκια.

  4. 4

    Μόλις κρυώσουν καλά τα ξεκολλάμε με προσοχή απο τη λαδόκολλα.

Αντιδράσεις

Από

ΦΒούλα
ΦΒούλα @cook_8455234
στις