Γλυφιτζούρια με αμυγδαλόπαστα
¨Ηθελα να κάνω γλυφιτζούρια για τα γενέθλια της μικρής μου να τα πάω στον παιδικό σταθμό δώρο για τα παιδάκια. ΄Βρήκα την συνταγή στις συνταγές της παρέας και το έκανα μια όμορφη παραλαγή.
Λίγα μυστικά ακόμα
Εγώ έβαζα με το μάτι το σιρόπι πάνω στην λαδόκολλα, το ίδιο κάντε κι εσεις. Αναλογα αν θα κάνετε μεγάλα γλυφτζούρια ή μικρά.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πέρνετε την αμυγδαλόπαστα και την χρωματίζετε με χρώμα της αρεσκεία σας.
-
2
Την πλάθετε καλά και κάνετε μπαλάκια για να φτιάξετε το σχέδιό σας. Εγώ επέλεξα το γράμμα Ν καθώς Νικολέτα είναι το όνομα της μικρής μου.
-
3
Κάνετε τα γράμματα και τα αφήνετε στην άκρη.
-
4
Φτιάχνετε την καραμέλα για τα γλυφιτζούρια. Ρίχνετε μια κουταλιά της σούπας πάνω στην λαδόκολλα, βάζετε επάνω γρήγορα τα σχέδιό σας και το ξυλάκι και ξαναρίχνετε απο πάνω αλλη μια κουταλία καραμέλας.
-
5
Αφήστε περίπου 1,5 ώρα να κρυώσουν καλά.
Σχόλια (8)