celest
celest @cook_8472737

Τα πιττάκια αυτά είναι δικής μου έμπνευσης και εμείς τα τρώμε συνήθως με τον καφέ για πρωινό, γιατί δεν είναι πολύ γλυκά! Είναι εύκολη και απλή συνταγή, στην ουσία την έκανα με ό,τι είχα στο σπίτι. Ελπίζω να σας αρέσει!

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν τα θέλετε πιο γλυκά προσθέστε ζαχαρίτσα ανάλογα με τα γούστα!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. Για τη ζύμη
  2. 400 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  3. 150 γρ αλεύρι ολικής
  4. 1.5 φακελάκι baking powder
  5. 150 γρ ζάχαρη
  6. 1/2 κ.γ. αλάτι
  7. 2 κ.σ. γεμάτες γιαούρτι
  8. 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  9. Γάλα μέχρι να πάρω μια ωραία ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια
  10. 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
  11. 1/2 κ.γ. κανέλα
  12. 1 βανίλια
  13. Για τη γέμιση
  14. 1 Νο
  15. Λίγη καστανή ζάχαρη (μπορεί και καθόλου αν τα σύκα είναι γινωμένα και πολύ γλυκά)
  16. 2 Νο
  17. Σταφύλια
  18. 1/4 κούπας καστανή ζάχαρη
  19. 3 Νο
  20. ροδακινα/ νεκταρίνια ψιλοκομμένα
  21. 1/4 κούπας καστανή ζάχαρη
  22. βρώμη (αρκετή, για να ρουφήξει τα υγρά από τα ροδάκινα)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατεύω τα υλικά για τη ζύμη. Στο τέλος προσθέτω το γάλα, μέχρι να πάρω μια εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Την αφήνω μία ώρα στο ψυγείο, να ξεκουραστεί.

  2. 2

    Για τη γέμιση

  3. 3

    Νο 1Καθαρίζω και λιώνω τα σύκα, προσθέτω τη ζάχαρη, τη βρώμη και χοντροσπασμένα τα καρύδια.

  4. 4

    Νο 2Με τα σταφύλια είτε τα κόβω απλά στη μέση, είτε τα βάζω ελάχιστα στο μπλέντερ μαζί με τα αμύγδαλα και τη ζάχαρη και ανακατεύω χωρίς να τα λιώσω όλα και να γίνουν μία μάζα.

  5. 5

    Νο 3Ψιλοκόβω τα ροδάκινα/νεκταρίνια σε ένα μπολ και προσθέτω τη ζάχαρη και τη βρώμη (μπορείτε και σε αυτήν την περίπτωση να βάλετε ξηρούς καρπούς αν θέλετε).

  6. 6

    Για να κάνω τα πιττάκια, αν θέλω να τα κάνω σαν αστεράκια, ανοίγω σε φύλλο τη ζύμη και κόβω κομμάτια με μία κούπα με μεγάλο στόμιο. Τη γέμιση τη βάζω στο κέντρο. Αν θέλω να τα κάνω σαν πεϊνιρλάκια, ανοίγω φύλλο τη ζύμη και κόβω σε σχήμα οβάλ.

  7. 7

    Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180οC, μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφού κρυώσουν πασπαλίζω με άχνη.

Αντιδράσεις

Σχόλια (6)

nouvia
nouvia @cook_5556
η ζύμη με παίδεψε πάρα πολύ. έβαζα συνέχεια γάλα και αλεύρι, αλλά να μην κολλάει στα δάκτυλα με τίποτα. \nτο γάλα πρέπει να είναι χλιαρό?ήταν αρκετά καλά πάντως, αν μπορείς όμως δώσε περισσότερες πληροφορίες για ζύμη

Από

celest
celest @cook_8472737
στις