Γλυκά κριτσίνια εύκολα και γρήγορα
Εύκολο και νόστιμο σνακ για κάθε ώρα!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Οπως κι αν τα σερβίρετε είναι πολύ νόστιμα!!!Η συνταγή είναι της Ντ.Νικολάου,εγώ πρόσθεσα στα υλικά τα καρύδια,τα άλειψα με γάλα και τα έκοψα στη μέση γιατί έβγαιναν πολύ μεγάλα!!
Υλικά
-
1 φύλλο σφολιάτα
-
50 γρ. σταφίδες ξανθές
-
50 γρ. καρύδια τριμμένα στο μούλτι
-
50 γρ. αμύγδαλο φιλέ
-
40 γρ. ζάχαρη καστανή
-
1 αυγό χτυπημένο ή γάλα (εγώ έβαλα γάλα) για το φύλλο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε πάγκο απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας,το ανοίγουμε λίγο με πλάστη. Πασπαλίζουμε το μισό φύλλο με τις σταφίδες,τα καρύδια και την μισή ζάχαρη. Διπλώνουμε στη μέση και το λεπταίνουμε λίγο ακόμη.
-
2
Χτυπάμε το αυγό και αλλείφουμε το φύλλο ή το αλλείφουμε με γάλα για να κολλήσουν τα υλικά μας. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη και τα αμύγδαλα φιλέ,πιέζοντας να κολλήσουν στο φύλλο.
-
3
Κόβουμε λωρίδες
-
4
Και κάθε λωρίδα στη μέση.
-
5
Στρίβουμε 3-4 φορές κάθε λωρίδα και τις βάζουμε σε λαμαρίνα με χαρτί ψησίματος.Ψήνουμε 15-20 λεπτά περίπου να ροδίσουν.
-
6
Αφού κρυώσουν λίγο πασπαλίζουμε τα κριτσίνια μας με άχνη ή σιρόπι σοκολάτας! Μπορούμε να τα αφήσουμε και σκέτα.
Σχόλια (4)