Γλυκά κριτσίνια εύκολα και γρήγορα

vasiliki ver
vasiliki ver @cook_8476293
Αθήνα,Ελλάδα

Εύκολο και νόστιμο σνακ για κάθε ώρα!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Οπως κι αν τα σερβίρετε είναι πολύ νόστιμα!!!Η συνταγή είναι της Ντ.Νικολάου,εγώ πρόσθεσα στα υλικά τα καρύδια,τα άλειψα με γάλα και τα έκοψα στη μέση γιατί έβγαιναν πολύ μεγάλα!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 κριτσίνια
  1. 1 φύλλο σφολιάτα
  2. 50 γρ. σταφίδες ξανθές
  3. 50 γρ. καρύδια τριμμένα στο μούλτι
  4. 50 γρ. αμύγδαλο φιλέ
  5. 40 γρ. ζάχαρη καστανή
  6. 1 αυγό χτυπημένο ή γάλα (εγώ έβαλα γάλα) για το φύλλο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε πάγκο απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας,το ανοίγουμε λίγο με πλάστη. Πασπαλίζουμε το μισό φύλλο με τις σταφίδες,τα καρύδια και την μισή ζάχαρη. Διπλώνουμε στη μέση και το λεπταίνουμε λίγο ακόμη.

  2. 2

    Χτυπάμε το αυγό και αλλείφουμε το φύλλο ή το αλλείφουμε με γάλα για να κολλήσουν τα υλικά μας. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη και τα αμύγδαλα φιλέ,πιέζοντας να κολλήσουν στο φύλλο.

  3. 3

    Κόβουμε λωρίδες

  4. 4

    Και κάθε λωρίδα στη μέση.

  5. 5

    Στρίβουμε 3-4 φορές κάθε λωρίδα και τις βάζουμε σε λαμαρίνα με χαρτί ψησίματος.Ψήνουμε 15-20 λεπτά περίπου να ροδίσουν.

  6. 6

    Αφού κρυώσουν λίγο πασπαλίζουμε τα κριτσίνια μας με άχνη ή σιρόπι σοκολάτας! Μπορούμε να τα αφήσουμε και σκέτα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

CHRISTEN35
CHRISTEN35 @cook_8450649
Δείχνει πανεύκολο και πολύ νοστιμο! Μαζί με τα κριτσινια με πάστα ελιάς που γίνονται με παρόμοιο τρόπο που βρηκα εδω, και τα κάνω συχνά, σερβίρουν έναν ωραιότατο απογευματινό καφέ. Σ\'ευχαριστώ! Πηρουνάκια δεν βάζω ακόμη, θα βάλω μόλις τα φτιάξω! :)

Από

vasiliki ver
vasiliki ver @cook_8476293
στις
Αθήνα,Ελλάδα
Είμαι μητέρα δύο παιδιών,ενός αγοριού και μιας κόρης. Από το 1990 ζω στην Αθήνα, ασχολούμαι με τα παιδιά μου ,μου αρέσει πολύ η μαγειρική . Από το 2014 είχα την στήλη "Το βιβλίο των συνταγών μας" στο σάιτ της πόλης μου karystos-online ! Δυστυχώς το σαιτ δεν λειτουργεί πλέον.
Δες περισσότερα