Γλυκές Μυζηθρόπιτες
Μικρά γλυκά πιτάκια με άρωμα μαστίχας Χίου.
Υλικά
-
φύλλο Για το
-
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
2 αυγά
-
Λίγο ελαιόλαδο
-
Λίγο Ξύδι
-
Λίγο αλάτι
-
Για τη γέμιση
-
1 κιλό ανάλατη μυζήθρα
-
800 γρ ζάχαρη λευκή
-
4 αυγά
-
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
Βανίλια, άρωμα
-
Λίγη κοπανισμένη Μαστίχα Χίου
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Για τη ζύμη του φύλλου, ανακατεύουμε το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνουμε καλά. Κατόπιν κόβουμε τη ζύμη σε μικρότερα κομμάτια και ανοίγουμε το φύλλο με τον πλάστη. Κόβουμε το φύλλο σε μικρά στρογγυλά κομμάτια, τα οποία και τοποθετούμε σε φόρμες ή αν δεν έχουμε σχηματίζουμε με αυτά μικρά καλαθάκια.
-
2
Περνάμε τη μυζήθρα από τον τρίφτη των λαχανικών και την πολτοποιούμε. Την αναμειγνύουμε καλά με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης.
-
3
Γεμίζουμε την κάθε φόρμα ή καλαθάκι με μια κουταλιά γέμιση και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 – 200 βαθμούς. Τα βγάζουμε από τον φούρνο μόλις ροδίσει η γέμιση.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (3)