Γλυκιά γιαουρτόπιττα
Ειναι πολυ ωραια.. Εμενα μ'αρεσει αρκετα... Ειναι ελαφρυ και ευκολο.. Δοκιμαστε και ακουω εντυπωσεις. Καλη ορεξη!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορειτε να αντικαταστεισετε με παγωτο οπως γραφω και στα υλικα.!!!! Καλη ορεξη!
Υλικά
-
Υλικά για ζύμη
-
2 φλ. αλεύρι
-
1 γεμάτο κ.γ. μπέικιν παουντερ
-
2 βανίλιες
-
1 αυγό
-
1/2 φλ. γάλα (φρέσκο ή εβαπορέ αραιωμένο)
-
2 κουταλάκια του γλυκού γιαούρτι (προαιρετικά)
-
2 κ.σ. ζάχαρη
-
Υλικά για "γέμιση"
-
2 γιαούρτια ή 400γρ. παγωτό της αρεσκείας σας
-
κανέλα, ζάχαρη
-
μπισκότα ότι θέλετε αλλά χωρίς γέμιση ή γεύσεις (π.χ. όχι σοκολάτας!)
-
λίγο γάλα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατευουμε ολα τα υλικά της ζυμης και προσθετουμε και αλλο αλευρι αν χρειαζεται ετσι ωστε να μην κολλαει στα χερια.
-
2
Ανοιγουμε ενα χοντρο φυλο και το βαζουμε σε ενα μικρο στρογγυλο ταψακι.
-
3
Το βαζουμε στο φουρνο στους 180˚ μεχρι να ψηθει.
-
4
Ανακατευουμε 2 κ.σ. ζαχαρη με 1 κουταλια κανελα και το ριχνουμε στο ενα κεσεδακι γιαουρτι και ανακατευουμε. Κανουμε το ιδιο και με το αλλο κεσεδακι.
-
5
Οσο ειναι ακομα ζεστη η ζυμη ριχνουμε τα γιαουρτακια απο πανω και βαζουμε στον κλειστο αλλα ακομα ζεστο φουρνο την πιτα μας και αφηνουμε να κρυωσει...
Σχόλια (5)