κύρια φωτογραφία συνταγής Γλυκιά γιαουρτόπιττα
Chef eva
Chef eva @cook_8449057

Ειναι πολυ ωραια.. Εμενα μ'αρεσει αρκετα... Ειναι ελαφρυ και ευκολο.. Δοκιμαστε και ακουω εντυπωσεις. Καλη ορεξη!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορειτε να αντικαταστεισετε με παγωτο οπως γραφω και στα υλικα.!!!! Καλη ορεξη!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

1 μικρη πιτούλα
  1. Υλικά για ζύμη
  2. 2 φλ. αλεύρι
  3. 1 γεμάτο κ.γ. μπέικιν παουντερ
  4. 2 βανίλιες
  5. 1/2 φλ. γάλα (φρέσκο ή εβαπορέ αραιωμένο)
  6. 2 κουταλάκια του γλυκού γιαούρτι (προαιρετικά)
  7. 2 κ.σ. ζάχαρη
  8. Υλικά για "γέμιση"
  9. 2 γιαούρτια ή 400γρ. παγωτό της αρεσκείας σας
  10. κανέλα, ζάχαρη
  11. μπισκότα ότι θέλετε αλλά χωρίς γέμιση ή γεύσεις (π.χ. όχι σοκολάτας!)
  12. λίγο γάλα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατευουμε ολα τα υλικά της ζυμης και προσθετουμε και αλλο αλευρι αν χρειαζεται ετσι ωστε να μην κολλαει στα χερια.

  2. 2

    Ανοιγουμε ενα χοντρο φυλο και το βαζουμε σε ενα μικρο στρογγυλο ταψακι.

  3. 3

    Το βαζουμε στο φουρνο στους 180˚ μεχρι να ψηθει.

  4. 4

    Ανακατευουμε 2 κ.σ.  ζαχαρη με 1 κουταλια κανελα και το ριχνουμε στο ενα κεσεδακι γιαουρτι και ανακατευουμε. Κανουμε το ιδιο και με το αλλο κεσεδακι.

  5. 5

    Οσο ειναι ακομα ζεστη η ζυμη ριχνουμε τα γιαουρτακια απο πανω και βαζουμε στον κλειστο αλλα ακομα ζεστο φουρνο την πιτα μας και αφηνουμε να κρυωσει...

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

Chef eva
Chef eva @cook_8449057
thelw na akousw entupwseis gt thn eftiaxa monh m kai eimai 15 etwn!

Από

Chef eva
Chef eva @cook_8449057
στις