ms_dragonforce
ms_dragonforce @cook_8473421
,Ελλάδα

Μια γλυκιά κρέμα με γεύση λεμόνι, εύκολη και πολύ πολύ νόστιμη!

Λίγα μυστικά ακόμα

1. Αν δεν έχετε ατομικά φορμάκια για το φούρνο, μπορείται να χρησιμοποιήσετε τις ενιαίες ατομικές φόρμες για muffin (που είναι σαν ταψί) και στη συνέχεια, όταν τις βγάλετε από το φούρνο, να γεμίσετε με κρέμα κοντά γυάλινα ποτήρια (όπως έκανα και στη φωτογραφία). 2. Οι κρέμες λεμονιού σερβίρονται είτε σε θερμοκρασία δωματίου είτε κρύες/δροσερές αφού τις έχετε τοποθετήσει στο ψυγείο. 3. Με το ίδιο σκεπτικό, οι κρέμες λεμονιού μπορούν να γίνουν και κρέμες πορτοκάλι αν αντικαταστήσετε τα 150 ml χυμό λεμονιού με χυμό πορτοκαλιού.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 - 5 ατομικά φορμάκια
  1. 150 ml χυμό από λεμόνια (περίπου 2 λεμόνια μετρίου μεγέθους)
  2. 120 ml κρέμα γάλακτος (με χαμηλά λιπαρά για όσους προσέχουν)
  3. 200 γρ. ζάχαρη καστανή

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου και βάζουμε μέσα ένα ταψί γεμάτο κατά τα 2/3 με νερό.

  2. 2

    Σε μπωλ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και προσθέτουμε, χωρίς να σταματήσουμε να χτυπάμε, το χυμό και την κρέμα γάλακτος.

  3. 3

    Μοιράζουμε το μείγμα σε ατομικά φορμάκια και τα τοποθετούμε στο ταψί να ψηθούν σε μπαιν μαρί για 20-30' μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα.

  4. 4

    Βγάζουμε τις κρέμες από το μπαιν μαρί και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

  5. 5

    Μπορούμε να διακοσμήσουμε με ξύσμα λεμονιού και φυλλαράκια δυόσμου ή με καραμελωμένες φετούλες πορτοκάλι ή ό,τι άλλο ταιριάζει στις γεύσεις σας.

Αντιδράσεις

Από

ms_dragonforce
ms_dragonforce @cook_8473421
στις
,Ελλάδα