Elefteria
Elefteria @cook_8450398
,Ελλαδα

Μια γαλατόπιτα διαφορετική από τις άλλες, νόστιμη και γρήγορη

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσοχή να μην πήξει πολύ στην κατσαρόλα γιατί θα κάτσει πάνω από τα φύλλα και δεν θα πάει παντού. Ρευστό σαν το χυλό της κρέπας περίπου.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

45 Minutes
1 ταψι στρογγυλο Ν28-30
  1. 1 πακέτο φύλλα κρούστας
  2. 250 γρ μαργαρίνη
  3. 5 κουτ σούπας αλεύρι
  4. 5 κουτ σούπας καστερ παουντερ
  5. 1 λιτ γάλα
  6. 3/4 κούπας ζάχαρη
  7. 1-2 αυγά (προαιρετικά)
  8. άχνη ζάχαρη και κανέλα για το σερβίρισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε στην κατσαρόλα τη μαργαρίνη να λιώσει και με ένα πινέλο βουτυρώνουμε τα φύλλα, ένα ένα και τα σουρώνουμε με τα δάχτυλα(όπως κάναμε τις βεντάλιες, μόνο στο ποιο γρήγορο)

  2. 2

    Τα βάζουμε στο ταψί γύρο γύρο μέχρι να γεμίσει το ταψί και να τελειώσουν τα φύλλα.

  3. 3

    Ρίχνουμε στην κατσαρόλα (με το λιωμένο βιταμ) το αλεύρι και το καστερ παουντερ και ανακατεύουμε το γάλα τη ζάχαρη και μόλις αρχίσει να πήζει ρίχνουμε τα αυγά καλά χτυπημένα και ανακατεύουμε.

  4. 4

    Αδειάζουμε πάνω από τα φύλλα και με ένα μαχαιράκι ανοίγουμε λίγο τα φύλλα γύρο γύρο να πάει παντού.

  5. 5

    Το αφήνουμε κάνα τέταρτο να φουσκώσουν τα φύλλα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 μέχρι να ροδίσει 30-45 λεπτά στο περίπου.

  6. 6

    Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη, κανέλα και σερβίρουμε.

  7. 7

    Τρώγεται το ίδιο ευχάριστα ζεστό και κρύο.

Αντιδράσεις

Σχόλια (40)

dimsof
dimsof @cook_8451201
Θα την κάνω σήμερα, αλλά δεν χρειάζεται να δοκιμάσω για να δώσω πιρουνάκια. Από την φωτογραφία φαίνεται πόσο τέλεια είναι!! Να 'σαι καλά! Ευχαριστώ για την συνταγή!

Από

Elefteria
Elefteria @cook_8450398
στις
,Ελλαδα
Με λένε Ελευθερία, και ζω στην συμπρωτεύουσα, την Θεσ/νίκη.Είμαι 35 χρονών και έχω μια κόρη στα 7 και έναν γιο σχεδόν 5 χρονών.Τα τελευταία 6 χρόνια δεν εργάζομαι και μεγαλώνω τα παιδιά μας όσο καλύτερα μπορώ.Με την κουζίνα μπλέχτηκα πολύ μικρή από ανάγκη, μιας και έπρεπε να φάμε και δεν είχαμε μανούλα. Αλλά και από όσο θυμάμαι πάντα μου αρεσε να βλέπω τους άλλους να μεγαλουργούν.Παρόλα αυτά η μαγειρική είναι το χόμπι μου. Αν και πάσχω λίγο στο στολισμό, το όνειρο μου είναι να ετοιμάζω μπουφέδες για παρτυ και όχι μόνο.Το κακό είναι ότι, ότι κάνω εξαφανίζετε στο λεπτό και ως αποτέλεσμα τα έχουμε τα κιλακια μας και εγώ και ο σύζυγος, στα παιδιά ακόμη το ελέγχο.Κάπως έτσι βρήκα και γω το σαιτ και λόγο δουλειάς του άντρα μου (ταξιτζής) λείπει πολλές ώρες από το σπίτι, σε αντίθεση με μένα που είμαι όλη μέρα μέσα, κόλλησα.
Δες περισσότερα