Γλυκιά πίτσα με μπανάνες και σοκολάτα
Γευστική, υπέροχη πίτσα!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μια γλυκιά πίτσα που θα αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους!!! Μια εύκολη συνταγή και ταυτόχρονα νόστιμη από το περιοδικό Olive!!!Ευχαριστούμε την Rozana200406 για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
Για τη ζύμη
-
400 γρ. αλεύρι σκληρό
-
100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
-
375 ml.νερό
-
10 γρ. μαγιά φρέσκια
-
10 γρ. αλάτι
-
50 ml. λάδι
-
Για τη γέμιση
-
4 μπανάνες
-
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα,
-
60 γρ. βούτυρο
-
100 ml. κρέμα γάλακτος
-
χυμό 1/2 λεμονιού
-
2 κ.σ. άχνη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε το νερό με τη μαγιά και το λάδι σε μπολ.
-
2
Σε άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι και το αλάτι. Προσθέτουμε τα υγρά υλικά και ζυμώνουμε μέχρι ν'απορροφηθούν τα υλικά και να έχουμε μια μαλακιά ζύμη.
-
3
Την καλύπτουμε με μεμβράνη ή τη σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε τουλάχιστον μισή ώρα!
-
4
Χωρίζουμε τη ζύμη σε τέσσερα ίσα μέρη,τα απλώνουμε με τα δάχτυλά μας σε τέσσερα ταψάκια μιας χρήσης (αλουμινένια) καλά λαδωμένα και τα αφήνουμε άλλη μισή ώρα στο ψυγείο.
-
5
Ετοιμάζουμε τη γέμισηΛιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και προσθέτουμε ανακατεύοντας την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο. Μοιράζουμε τη σοκολάτα πάνω στη ζύμη.
-
6
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις μπανάνες σε φέτες τις περιχύνουμε με το χυμό να μη μαυρίσουν.
-
7
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220β. Απλώνουμε τις ροδέλες μπανάνας πάνω στη σοκολάτα.
-
8
Ψήνουμε στη χαμηλότερη σχάρα του φούρνου για 10 με 15 λεπτά.
-
9
Βγάζουμε, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και πασπαλίζουμε με την άχνη!!
Σχόλια (9)