Γλυκιά στριφτή κολοκυθόπιτα

Μαγειρεύτηκε 6 φορές
babystar
babystar @cook_8458267

Γλυκιά πίτα με πορτοκαλί κολοκύθι, για τους λάτρεις του είδους!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η έκφραση "περί ορέξεως κολοκυθόπιτα" δεν ξέρω από που βγήκε, αλλά σίγουρα μπορείτε στη συγκεκριμένη συνταγή να κάνετε πολλές παραλλαγές.Για παράδειγμα, αν δεν τη θέλετε τόσο γλυκιά, να βάλετε πιο λίγη ζάχαρη ή το αντίθετο.Επίσης, μπορείτε να αλλάξετε την αναλογία σε καρύδια ή/και σταφίδες, ανάλογα με το γούστο σας. Οι αναλογίες που δίνω εγώ, είναι του οικογενειακού μας γούστου.Μπορείτε ακόμα να μην φτιάξετε ατομικές πιτούλες, αλλά μια μεγάλη. Η διαφορά είναι ότι θα βάλετε το πρώτο "σαλιγκάρι" σε στρόγγυλο ταψί και μετά, κάθε γεμιστή λωρίδα θα την τοποθετείται γύρω από αυτό το κεντρικό σαλιγκάρι, μέχρι να γεμίσει το ταψί. Πειραματιστείτε και το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει σίγουρα!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

45 Minutes
  1. Για τη ζύμη
  2. 1 κιλό αλεύρι
  3. 1/2 κούπα σπορέλαιο
  4. 2 κουταλιές σούπας ξύδι
  5. λίγο αλάτι
  6. νερό χλιαρό, όσο σηκώσει για να γίνει η ζύμη μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια
  7. νισεστέ ή αλεύρι για το άνοιγμα
  8. Για τη γέμιση
  9. 1,5 κιλό κολοκύθι πορτοκαλί,καθαρισμένο και τριμμένο στο χοντρό τρίφτη
  10. 2 κούπες ζάχαρη
  11. 1,5 κούπα αλεσμένα καρύδια
  12. 1,5 κούπα μαύρη σταφίδα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ετοιμάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί, για να ανοίγουν ωραία και εύκολα τα φύλλα μας.

  2. 2

    Όσο η ζύμη ξεκουράζεται, ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το τριμμένο κολοκύθι και τη ζάχαρη, σε μέτρια φωτιά, να κατεβάσει σιγά σιγά τα υγρά της η κολοκύθα.

  3. 3

    Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε λίγο ακόμα, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά, έτσι ώστε η γέμιση να μην είναι νερουλή.

  4. 4

    Παίρνουμε μπαλίτσες από το ζυμάρι μας και ανοίγουμε φύλλο.

  5. 5

    Κόβουμε το φύλλο σε τρια μέρη-λωρίδες. Κάθε λωρίδα θα γίνει μια στριφτή κολοκυθόπιτα (για ατομική πιτούλα, δες στα μυστικά για διευκρίνηση).

  6. 6

    Βάζουμε γέμιση σε κάθε λωρίδα από το φύλλο μας.

  7. 7

    Τυλίγουμε τη λωρίδα εσωκλείοντας τη γέμιση και μετά στριφογυρνάμε έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα σαλιγκάρι.

  8. 8

    Τοποθετούμε σε λαδωμένο με σπορέλαιο ταψί. Κάθε πιτούλα την αλείφουμε με λίγο σπορελαιο και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά στους 200°C.

  9. 9

    Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και καταναλώνουμε...μετά μανίας, όλη η οικογένεια!

Αντιδράσεις

Cooksnaps (6)

Σχόλια (15)

miss  piggy
miss piggy @469550eleni
χμ ωραία φαίνεται.θα την δοκιμάσω αλλά μάλλον χωρίς σταφίδες.Πάντως άν την κάνεις σύντομα, φέρε μου μια πιτούλα να δοκιμάσω :))))

Από

babystar
babystar @cook_8458267
στις