
Γλυκιά τάρτα από μούσμουλα

Η μουσμουλιά είναι και φέτος κατάφορτη από φρούτα.Μαρμελάδα, όμως, έχουμε σπίτι, από πέρυσι. Όπως και λικεράκι στα μπουκάλια, από τα κουκούτσια τους ή και ολόκληρα τα φρούτα. Αυτή τη φορά θα κάνουμε κάτι διαφορετικό. Ένα γλυκό από μούσμουλα.Τελικά, πόσα πράγματα μπορεί να κάνει κανείς με αυτό το “φτωχό” φρούτο...
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λιώνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
-
2
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και δουλεύουμε καλά τα δύο υλικά “να γίνουν ένα”, να ενσωματωθούν καλά
-
3
Προσθέτουμε, ένα την φορά, τα αυγά και ανακατεύουμε και πάλι
-
4
Ρίχνουμε και το γάλα και τελευταίο το αλεύρι (μαζί με την baking powder) και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε μία ομοιογενή ζύμη
-
5
Παίρνουμε τώρα ένα κομμάτι λαδόκολλας, το βρέχουμε με νερό και, αφού το στύψουμε με τα χέρια, το τοποθετούμε στον πάτο του ταψιού μας.
-
6
Έχουμε έτσι την “αντικολλητική προστασία” μας, και μάλιστα... πυρίμαχη. Αυτό το τελευταίο, μπορεί να είναι από 24 έως 28 εκατοστά. Ανάλογα θα “παίζει” το ύψος του γλυκού, συνεπώς και ο χρόνος ψησίματος.
-
7
Αρχίζουμε να του ρίχνουμε τα υλικάΠρώτα αλείφουμε πάνω στη λαδόκολλα την μαρμελάδα, με τρόπο ομοιόμορφο, να πάει η ίδια ποσότητα παντού. Στο τέλος, θα “φέρουμε τα πάνω, κάτω”, θα αναποδογυρίσουμε δηλαδή το γλυκό. Άρα, αυτή η στρώση μαρμελάδας θα “αναδυθεί” στο πάνω μέρος. Βάζουμε, συνεπώς, τόση όση είναι του γούστου μας.
-
8
Συνεχίζουμε τοποθετώντας τα μούσμουλα. Τα κόβουμε σε λεπτές, σχετικά, φέτες, που τις τοποθετούμε με την διάταξη που μας αρέσει (κυκλικά, ακτινωτά από το κέντρο προς τα έξω, φύρδην-μίγδην, ότι σας πει η έμπνευση της στιγμής. Ούτως ή άλλως δεν... θα τα ξαναδείτε, θα χαθούν μέσα στο γλυκό.
-
9
Τελευταίο ρίχνουμε από πάνω τους το μείγμα μας.
-
10
Τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψένουμε στους 180° για 40 (πάνω-κάτω) λεπτά. Θυμηθείτε τη συζήτηση για τη διάμετρο του ταψιού, πιο πάνω
-
11
Το πιο διασκεδαστικό μέρος είναι όταν βγάζουμε το γλυκό από το ταψί. Το αναποδογυρίζουμε πάνω σε ένα ίδιου ή μεγαλύτερου μεγέθους πιάτο και αφαιρούμε το ταψί.
-
12
Αργά και με προσοχή για να μη πάρει μαζί της και την μαρμελάδα, ξεκολλάμε την λαδόκολλα.
-
13
Et voilà !!! Η τάρτα με τα μούσμουλα είναι έτοιμη.
Παρόμοιες συνταγές

Γλυκιά τάρτα σοκολάτας με 4 υλικά!!!


Ζύμη για Τάρτα Γλυκιά εύκολη και γρήγορη


Γλυκιά και ελαφριά τάρτα κολοκύθας


Πεντανόστιμη Γλυκιά πίτα με μαρμελάδα και ένα Ρολό με καρύδια συνταγή από τον Καύκασο


Τάρτα φρούτων με κρέμα coconut- νηστίσιμο γλυκό


Τάρτα με γλυκιά μυζήθρα και μέλι


Τάρτα με γλυκό του κουταλιού κυδώνι και φιλέ αμυγδάλου


Γλυκιά πίτα με ραβέντι (φινλανδική συνταγή)


Τάρτα γλυκιά με ταχίνι και μπανάνα


Μια διαφορετική γλυκιά πίτα με μύρτιλα, μαρμελάδα φράουλα, κομμάτια λευκής σοκολάτας και ανθότυρο


Γλυκιά πίτα με φυστικοβούτυρο και σταφίδες


Γλυκιά πίτα με μπανάνα και πορτοκάλι


Γλυκιά Πίτα με ανθότυρο Sweet pie with anthotyro cheese


Αλάδωτo Γλυκό-πίτα με δαμάσκηνα


Τάρτα crumble της Φένης


Τάρτα με nutella


“Αόρατη” τάρτα με μήλα και αχλάδια


Τάρτα φρέσκων φρούτων


Τάρτα με φρέσκα φρούτα εποχής


Τάρτα μήλου


Τάρτα με μαρμελάδα, χωρίς γλουτένη


Τάρτα πορτοκαλιού C&G


Απολαυστικά απαλή και ευωδιαστή τάρτα μήλου


Πάστα φλώρα (Τάρτα Μαρμελάδας με Ζύμη Από Ελαιόλαδο)


Αφράτη τάρτα με μπανάνες και ricotta


Καλοκαιρινό γλυκό με γιαούρτι και μπισκότα


Τραγανά γλυκά ή αλμυρά chips από το φύλλο κρούστας που περίσσεψε


Τάρτα με καρύδια και μαρμελάδα


Πάστα φλώρα με μαρμελάδα φράουλα Τάρτα με μαρμελάδα φράουλα


Τάρτα με σπιτική μαρμελάδα

Σχόλια (13)