κύρια φωτογραφία συνταγής Γλυκιά τάρτα από μούσμουλα

Γλυκιά τάρτα από μούσμουλα

Μαγειρεύτηκε 6 φορές
ggr
ggr @george
Athens

Η μουσμουλιά είναι και φέτος κατάφορτη από φρούτα.Μαρμελάδα, όμως, έχουμε σπίτι, από πέρυσι. Όπως και λικεράκι στα μπουκάλια, από τα κουκούτσια τους ή και ολόκληρα τα φρούτα. Αυτή τη φορά θα κάνουμε κάτι διαφορετικό. Ένα γλυκό από μούσμουλα.Τελικά, πόσα πράγματα μπορεί να κάνει κανείς με αυτό το “φτωχό” φρούτο...

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

40 Minutes
μία μεγαλούτσικη τάρτα
  1. 300 γρ. αλεύρι
  2. 80 γρ. βούτυρο
  3. 100 γρ. ζάχαρη
  4. 1 φακελάκι baking powder
  5. 100 ml γάλα
  6. 300 γρ. μούσμουλα
  7. μαρμελάδα της αρεσκείας σας

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Λιώνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος

  2. 2

    Προσθέτουμε τη ζάχαρη και δουλεύουμε καλά τα δύο υλικά “να γίνουν ένα”, να ενσωματωθούν καλά

  3. 3

    Προσθέτουμε, ένα την φορά, τα αυγά και ανακατεύουμε και πάλι

  4. 4

    Ρίχνουμε και το γάλα και τελευταίο το αλεύρι (μαζί με την baking powder) και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε μία ομοιογενή ζύμη

  5. 5

    Παίρνουμε τώρα ένα κομμάτι λαδόκολλας, το βρέχουμε με νερό και, αφού το στύψουμε με τα χέρια, το τοποθετούμε στον πάτο του ταψιού μας.

  6. 6

    Έχουμε έτσι την “αντικολλητική προστασία” μας, και μάλιστα... πυρίμαχη. Αυτό το τελευταίο, μπορεί να είναι από 24 έως 28 εκατοστά. Ανάλογα θα “παίζει” το ύψος του γλυκού, συνεπώς και ο χρόνος ψησίματος.

  7. 7

    Αρχίζουμε να του ρίχνουμε τα υλικάΠρώτα αλείφουμε πάνω στη λαδόκολλα την μαρμελάδα, με τρόπο ομοιόμορφο, να πάει η ίδια ποσότητα παντού. Στο τέλος, θα “φέρουμε τα πάνω, κάτω”, θα αναποδογυρίσουμε δηλαδή το γλυκό. Άρα, αυτή η στρώση μαρμελάδας θα “αναδυθεί” στο πάνω μέρος. Βάζουμε, συνεπώς, τόση όση είναι του γούστου μας.

  8. 8

    Συνεχίζουμε τοποθετώντας τα μούσμουλα. Τα κόβουμε σε λεπτές, σχετικά, φέτες, που τις τοποθετούμε με την διάταξη που μας αρέσει (κυκλικά, ακτινωτά από το κέντρο προς τα έξω, φύρδην-μίγδην, ότι σας πει η έμπνευση της στιγμής. Ούτως ή άλλως δεν... θα τα ξαναδείτε, θα χαθούν μέσα στο γλυκό.

  9. 9

    Τελευταίο ρίχνουμε από πάνω τους το μείγμα μας.

  10. 10

    Τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψένουμε στους 180° για 40 (πάνω-κάτω) λεπτά. Θυμηθείτε τη συζήτηση για τη διάμετρο του ταψιού, πιο πάνω

  11. 11

    Το πιο διασκεδαστικό μέρος είναι όταν βγάζουμε το γλυκό από το ταψί. Το αναποδογυρίζουμε πάνω σε ένα ίδιου ή μεγαλύτερου μεγέθους πιάτο και αφαιρούμε το ταψί.

  12. 12

    Αργά και με προσοχή για να μη πάρει μαζί της και την μαρμελάδα, ξεκολλάμε την λαδόκολλα.

  13. 13

    Et voilà !!! Η τάρτα με τα μούσμουλα είναι έτοιμη.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (6)

Σχόλια (13)

δημητριςο
δημητριςο @cook_17064946
έκανα τη συνταγή, αλλά μετά το ψήσιμο η μαρμελάδα είχε γίνει τελείως νερουλή και δεν είχε ωραίο οπτικό αποτέλεσμα. Πιστεύω ότι θα γίνει ωραία συνταγή με μόνο μούσμουλα (400-500 γρ.) χωρίς μαρμελάδες. Εξάλλου η μαρμελάδα άλλου φρούτου πνίγει γευστικά τα αρώματα του μούσμουλου. Επίσης η ζύμη βγήκε τέλεια και για κάθε είδους τάρτες)

Από

ggr
ggr @george
στις
Athens