Γλύκισμα με μπισκότα από τον Τσελεμεντέ

Bαθμολογία: 4.75
       
 
8 ψήφοι
,

Περιγραφή

Το γλυκό αυτό μοιάζει με κορμό (μωσαϊκό) εξωτερικά αλλά αφού ο Κος Τσελεμεντές το ονόμασε έτσι σίγουρα ήξερε κάτι παραπάνω. Καταπληκτική και εύκολη συνταγή που ήθελα να τη μοιραστώ (είναι η πρώτη μου)γιατί είναι το αγαπημένο μου γλυκό. Φτιάχνεται το καλοκαίρι γιατί είναι δροσερό, εγώ όμως το φτιάχνω και το χειμώνα!

Γλύκισμα με μπισκότα από τον Τσελεμεντέ
photo: christmast

Συνταγή από:

MaryZante

1 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 πακέτο μαργαρίνη 250 g
  • 320 g ζάχαρη άχνη (κοσκινισμένη καλό θα ήταν)
  • 3 κουταλιές σούπας κακάο
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλιά σούπας κονιάκ
  • 320 g μπισκότα ΜΙΡΑΝΤΑ Παπαδοπούλου
  • 2 κουτάκια βανίλιας
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Μωσαϊκά
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Εύκολο , Γρήγορο
Περιέχει: Αβγά , Σοκολάτα
Σερβίρει: 8-10 άτομα
Κόστος:
(6 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(5 ψήφοι)
Προετοιμασία: 43' (4 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 0' (4 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια και ρίχνετε τα ασπράδια με τις βανίλιες και 6 κουταλιές ζάχαρη σε ένα μπολ, τα χτυπάτε με μίξερ για 3 λεπτά περίπου (να δείτε ότι φούσκωσαν και έγιναν μαρέγκα).Το αφήνετε στην άκρη.
  2. Με τα χέρια σας τρίβετε τα μπισκότα σε ψιλά κομμάτια(να μη γίνουν και σκόνη!).
  3. Ανακατεύετε το κακάο με την υπόλοιπη ζάχαρη (σε ένα πιάτο).
  4. Βάζετε σ'ένα άλλο μπολ τη μαργαρίνη (να είναι μαλακή όχι παγωμένη) και το χτυπάτε στο μίξερ για 3 λεπτά.
  5. Αφού χτυπηθεί η μαργαρίνη (και χωρίς να κλείσετε το μίξερ),αρχίζετε να του προσθέτετε μ'ένα κουτάλι λίγη-λίγη τη ζάχαρη με το κακάο (που ανακατέψατε πριν) και τους κρόκους των αυγών, κατόπιν το κονιάκ και τα αφήνετε να χτυπηθούν 3 λεπτά έτσι ώστε να ενωθούν καλά.
  6. Στη συνέχεια, ρίχνετε τα ψιλοκομμένα μπισκότα εναλλάξ με τη μαρέγκα και αφήστε να πάρουν μερικές στροφές και να ενωθούν όλα μαζί (θα γίνουν μια πηχτή μάζα).
  7. Τέλος, κλείνετε το διακόπτη και αδειάζετε το μείγμα σε στενόμακρη φόρμα από λαδόχαρτο,(το φτιάχνεται να πάρει σχήμα κορμού και το διπλώνετε για να μη βγει το μείγμα). Το βάζετε στο ψυγείο 4-5 ώρες. Ξεφορμάρετε σε πιατέλα και το κόβετε σε φέτες.

Λίγα μυστικά ακόμα

1. Τις παρενθέσεις στην παραπάνω περιγραφή τις πρόσθεσα για να βοηθήσω χωρίς να αλλάζει η αυθεντική συνταγή.

2. Για να είμαι σωστή, να αναφέρω ότι η συνταγή έχει ένα επιπλέον συστατικό: 80 g αμύγδαλα καβουρδισμένα και χονδροκοπανισμένα, τα οποία τα προσθέτουμε στο σημείο που βάζουμε μπισκότα και μαρέγκα (προτελευταίο βήμα). Εγώ δεν είμαι φαν των αμυγδάλων για αυτό και δεν τα βάζω, αλλά είναι πολύ ωραίο και χωρίς αυτά.

3. Κάποιες φορές που δεν είχα κονιάκ, έβαλα ουίσκι ή λικέρ.

4. Κατά τη διαδικασία εναλλάσσουμε τις ταχύτητες στο μίξερ για να μην πετάγονται τα υλικά μας απ'έξω και ειδικά στο τέλος που βάζουμε και τα μπισκότα, εγώ το βγάζω από το μίξερ και τα ανακατεύω καλά με κουτάλι γιατί έχω μικρό κάδο μίξερ και τα μπισκότα εκσφενδονίζονται προς πάσα κατεύθυνση.

5. Δυο τελευταία μυστικά: αντί για λαδόχαρτο το βάζω κατευθείαν σε φόρμα μακρόστενη για να είμαι σίγουρη για το σχήμα και το βάζω στην κατάψυξη όχι στο ψυγείο για να είναι πιο σφιχτό και πιο δροσερό το καλοκαίρι.

Η συνταγή είναι από βιβλίο του Τσελεμεντέ (της μαμάς μου), ελπίζω να σας αρέσει!

Σχετικές συνταγές

Λευκό Μωσαϊκό Λευκό Μωσαϊκό
       
       
(8)
Μωσαϊκό Μωσαϊκό
       
       
(46)
Γλυκό Μωσαϊκό Γλυκό Μωσαϊκό
       
       
(120)
Μωσαϊκό υγιεινό Μωσαϊκό υγιεινό
       
       
(3)
Δούκισσα Δούκισσα
       
       
(100)

    9 Όλα

    #
    Σχόλιο από irene3, 13-10-13  
    #
    Σχόλιο από christmast, 13-11-13  
    Κλασσική συνταγή της παιδικής ηλικίας που μυρίζει μαμά!
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 5-4-14  
    Oσες συνταγες και αν φτιαξω για κορμο τελικα καταληγω σε αυτην!
    #
    Σχόλιο από MaryZante, 5-4-14  
    Ευχαριστώ πολύ για την φωτο chrlstmast... Ναι όντως Ζουζουνελ και εγω όπου και να δοκιμάσω κορμό αυτή τη συνταγή δεν αλλάζω! Ευχαριστώ για τα πηρουνάκια...
    #
    Σχόλιο από Theo_, 24-8-14  
    #
    Σχόλιο από marymyt, 14-6-15  
    Τέλειο γλυκό!
    #
    Σχόλιο από kostelo, 8-7-16  
    Κλασσική συνταγή με σίγουρη επιτυχία.
    #
    Σχόλιο από Naeira, 24-5-17  
    Γλυκό πολύ ανώτερο του "απλού" μωσαϊκού κατά τη γνώμη μου!!
    Δεν το έβρισκα πουθενά στο ίντερνετ.. Μπράβο για το upload!!
    [ Ώστε του Τσελεμεντέ τη συνταγή είχε η μητέρα μου;!! Εμείς βάζουμε 75gr καρύδι μέσα, καρύδα τριγύρω και στην κατάψυξη, έτσι γίνεται πιο καλοκαιρινό! ;-) ]
    #
    Σχόλιο από Σουηδός Μάγειρας, 20-6-17  
    Κλασσική αξία!!
    Με μια κούπα καρύδια χοντροτριμμένα,επιπλέον..

    9 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από irene3, 13-10-13  
    #
    Σχόλιο από christmast, 13-11-13  
    Κλασσική συνταγή της παιδικής ηλικίας που μυρίζει μαμά!
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 5-4-14  
    Oσες συνταγες και αν φτιαξω για κορμο τελικα καταληγω σε αυτην!
    #
    Σχόλιο από MaryZante, 5-4-14  
    Ευχαριστώ πολύ για την φωτο chrlstmast... Ναι όντως Ζουζουνελ και εγω όπου και να δοκιμάσω κορμό αυτή τη συνταγή δεν αλλάζω! Ευχαριστώ για τα πηρουνάκια...
    #
    Σχόλιο από Theo_, 24-8-14  
    #
    Σχόλιο από marymyt, 14-6-15  
    Τέλειο γλυκό!
    #
    Σχόλιο από kostelo, 8-7-16  
    Κλασσική συνταγή με σίγουρη επιτυχία.
    #
    Σχόλιο από Naeira, 24-5-17  
    Γλυκό πολύ ανώτερο του "απλού" μωσαϊκού κατά τη γνώμη μου!!
    Δεν το έβρισκα πουθενά στο ίντερνετ.. Μπράβο για το upload!!
    [ Ώστε του Τσελεμεντέ τη συνταγή είχε η μητέρα μου;!! Εμείς βάζουμε 75gr καρύδι μέσα, καρύδα τριγύρω και στην κατάψυξη, έτσι γίνεται πιο καλοκαιρινό! ;-) ]
    #
    Σχόλιο από Σουηδός Μάγειρας, 20-6-17  
    Κλασσική αξία!!
    Με μια κούπα καρύδια χοντροτριμμένα,επιπλέον..

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Νερό στη σοκολάτα: τι κάνουμε;
    Το “σοκολατένιο ατύχημα” και η λύση του Σαν...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...

    Σχετικές οδηγίες

    Χτυπήστε σωστά τα ασπράδια
    Προστέθηκε από Sitronella
    4.8
           
           
    (5)
    Χωρίζω αβγά
    Προστέθηκε από Sitronella
    4.8
           
           
    (10)

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένα γλυκά
    Ένα βιβλίο 43 αγαπημένων συνταγών, του/της Sitronella
    ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΕΣ!!!!
    Ένα βιβλίο 96 αγαπημένων συνταγών, του/της theodkat
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 153 αγαπημένων συνταγών, του/της KIKIAP
    Γλυκα ψυγειου με μπισκοτα
    Ένα βιβλίο 48 αγαπημένων συνταγών, του/της mamacita2
    Γλυκά Ψυγείου
    Ένα βιβλίο 357 αγαπημένων συνταγών, του/της aggalexa