Γλύκισμα με μπισκότα από τον Τσελεμεντέ
Το γλυκό αυτό μοιάζει με κορμό (μωσαϊκό) εξωτερικά αλλά αφού ο Κος Τσελεμεντές το ονόμασε έτσι σίγουρα ήξερε κάτι παραπάνω. Καταπληκτική και εύκολη συνταγή που ήθελα να τη μοιραστώ (είναι η πρώτη μου)γιατί είναι το αγαπημένο μου γλυκό. Φτιάχνεται το καλοκαίρι γιατί είναι δροσερό, εγώ όμως το φτιάχνω και το χειμώνα!
Recipe by MaryZante
Υλικά
-
1 πακέτο μαργαρίνη 250 g
-
320 g ζάχαρη άχνη (κοσκινισμένη καλό θα ήταν)
-
3 κουταλιές σούπας κακάο
-
2 αυγά
-
1 κουταλιά σούπας κονιάκ
-
320 g μπισκότα ΜΙΡΑΝΤΑ Παπαδοπούλου
-
2 κουτάκια βανίλιας
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια και ρίχνετε τα ασπράδια με τις βανίλιες και 6 κουταλιές ζάχαρη σε ένα μπολ, τα χτυπάτε με μίξερ για 3 λεπτά περίπου (να δείτε ότι φούσκωσαν και έγιναν μαρέγκα).Το αφήνετε στην άκρη.
-
2
Με τα χέρια σας τρίβετε τα μπισκότα σε ψιλά κομμάτια(να μη γίνουν και σκόνη!).
-
3
Ανακατεύετε το κακάο με την υπόλοιπη ζάχαρη (σε ένα πιάτο).
-
4
Βάζετε σ'ένα άλλο μπολ τη μαργαρίνη (να είναι μαλακή όχι παγωμένη) και το χτυπάτε στο μίξερ για 3 λεπτά.
-
5
Αφού χτυπηθεί η μαργαρίνη (και χωρίς να κλείσετε το μίξερ),αρχίζετε να του προσθέτετε μ'ένα κουτάλι λίγη-λίγη τη ζάχαρη με το κακάο (που ανακατέψατε πριν) και τους κρόκους των αυγών, κατόπιν το κονιάκ και τα αφήνετε να χτυπηθούν 3 λεπτά έτσι ώστε να ενωθούν καλά.
-
6
Στη συνέχεια, ρίχνετε τα ψιλοκομμένα μπισκότα εναλλάξ με τη μαρέγκα και αφήστε να πάρουν μερικές στροφές και να ενωθούν όλα μαζί (θα γίνουν μια πηχτή μάζα).
-
7
Τέλος, κλείνετε το διακόπτη και αδειάζετε το μείγμα σε στενόμακρη φόρμα από λαδόχαρτο,(το φτιάχνεται να πάρει σχήμα κορμού και το διπλώνετε για να μη βγει το μείγμα). Το βάζετε στο ψυγείο 4-5 ώρες. Ξεφορμάρετε σε πιατέλα και το κόβετε σε φέτες.
Σχόλια (8)