Sitronella
Sitronella @Sitronella
Τραχήλα

Ένα υπέροχο, δροσερό και ελαφρύ γλυκό.
Έχει τη γλυκά από το ζελέ και την κομπόστα, αλλά το ξινό του γιαουρτιού και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικο.
Μπορείτε να το κάνετε και χωρίς τα μπισκότα για ακόμα πιο ελαφρύ αποτέλεσμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

13 Minutes
  1. 1/2 κιλό γιαούρτι
  2. 2 φακελάκια ζελέ ανανά
  3. 1 μεσαία κομπόστα ροδάκινο
  4. 1 πακέτο μπισκότα Πτι-Μπερ
  5. 3/4 φλ. βούτυρο λιωμένο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Τρίβουμε τα μπισκότα και τα ρίχνουμε στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε. Περιχύνουμε τα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε ώστε να γίνουν μια μάζα και τα στρώνουμε στον πάτο του σκεύους, πατικώνοντάς τα.

  2. 2

    Διαλύουμε τα 2 φακελάκια ζελέ σε 2 ποτήρια ζεστό νερό. Προσθέτουμε 1 ποτήρι από το σιρόπι της κομπόστας.

  3. 3

    Αφού κρυώσει το ανακατεύουμε με το γιαούρτι και τέλος προσθέτουμε τα ροδάκινα τα οποία έχουμε κόψει μικρά κομμάτια.

  4. 4

    Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στα μπισκότα και το βάζουμε στο ψυγείο.

Αντιδράσεις

Σχόλια (110)

Georgia Partsaculaki
Georgia Partsaculaki @cook_36843926
Ευχαριστούμε πολύ είναι πολύ εύγευστο.. Δροσερό.. Και πόλι εύκολο...

Από

Sitronella
Sitronella @Sitronella
στις
Τραχήλα
Με λένε Στέλλα και μένω στην Καλαμάτα. Ξεκίνησα το 2004 τις Συνταγές της Παρέας που έγιναν Cookpad. Μου αρέσει πολύ η μαγειρική φυσικά (!), ακόμα περισσότερο η ζαχαροπλαστική, τα ταξίδια και το διάβασμα. Διαβάζω και βλέπω πολύ επιστημονική φαντασία και φάνταζι. Ο λογαριασμός μου στο instagram είναι https://www.instagram.com/sitro_stella/
Δες περισσότερα