Ματίνα Σ.
Ματίνα Σ. @cook_8499074
,Ελλάδα

Το Πήλιο φημίζετε για τα γλυκά του κουταλιού και επειδή είμαι από τον Βόλο η μητέρα μου μου έχει μάθει την τέχνη τους.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν το γλυκό όταν κρυώσει σας δέσει πολύ, ρίξτε μισή κούπα του τσαγιού νερό και βάλτε το να ξαναπάρει σε δυνατή φωτιά μια βράση.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

55 Minutes
  1. 1 1/2 κιλό κυδώνια (5 κομμάτια)
  2. 7 ποτήρια ζάχαρη
  3. 1 ποτήρι νερό
  4. 100 γραμ. αμύγδαλα άσπρα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλενουμε τα κυδώνια και τα κόβουμε στα τέσσερα.

  2. 2

    Οση ώρα τα καθαρίζουμε από τα κουκούτσια τα βάζουμε μέσα σε νερό με χυμό λεμονιού για να μην μαυρίζουν.

  3. 3

    Στην συνέχεια τα κόβουμε φέτες και μετά λεπτά μπαστουνάκια. Συνεχίζουμε να τα έχουμε στο νερό με το λεμόνι.

  4. 4

    Τα ξεβγάζουμε και αρχίζουμε να τα μετράμε με ποτήρια. Γεμίζουμε το κάθε ποτήρι μέχρι επάνω και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Με ίδιο ποτηρι μετράμε και την ζάχαρη. Βάζουμε ένα ποτήρι λιγότερο από όσα βγήκαν τα κυδώνια. Μ ε αυτή την δοσολογία που σας δίνω έγώ έβγαλα 8 ποτήρια κυδώνι και έβαλα 7 ποτήρια ζάχαρη. Προσθέτω και ένα ποτήρι νερό.

  5. 5

    Πλένω και βάζω μέσα στην κατσαρόλα και ένα κλαδάκι αρμπαρόριζα.

  6. 6

    Ρίχνω και τα αμύγδαλα.

  7. 7

    Όλα μαζί τα βράζω σε αρκετά δυνατή φωτιά.

  8. 8

    Σιγά-σιγά το γλυκό μας θα αρχίσει να δένει. Δεν χρειάζετε να σφίξει πολύ, γιατί όσο κρυώνει θα δένει. Το χρώμα του θα γίνει λίγο πιο σκούρο. Αφαιρέστε την αρμπαρόριζα. Όταν κρυώσει μπορείτε να το βάλετε σε βάζο.

Αντιδράσεις

Σχόλια (23)

Χρηστος Γκαριπης
Χρηστος Γκαριπης @cook_27287114
την εκανα περσι και μολις εβαλα στο ματι την κατσαρολα.....σας ευχαριστουμε πολυ!!!

Από

Ματίνα Σ.
Ματίνα Σ. @cook_8499074
στις
,Ελλάδα

Κορυφαία αναζήτηση σε